Taats zakelijk

Appartementencomplex Vlaardingen

foto’s Appartementencomplex Vlaardingen

‘Nieuw leven in historisch Vlaardingen’

In het hart van het historische Vlaardingen, waar verleden en toekomst samenkomen, hebben we een uniek project mogen realiseren. Deze opdracht daagde ons uit om op de plek van de historische binnenstad te verrijken met een nieuw appartementengebouw met eigentijdse, ruime appartementen van ongeveer 75 m2 elk. Onze opdrachtgever, een groep jonge, ambitieuze ontwikkelaars van Apex Investments, had niet alleen oog voor het creëren van woningen maar ook voor het verrijken van de lokale gemeenschap. Ze betrokken het publiek bij hun plannen, waardoor het project een waardevolle weerspiegeling werd van de droomwoningen van velen.

Samenwerking met de gemeenschap
Onze benadering begon met een diepgaand onderzoek naar de bouwmogelijkheden. We wilden niet alleen appartementen ontwerpen, maar een leefomgeving tot leven brengen waarin bewoners zich oprecht thuis zouden voelen. Dit vroeg om nauw overleg met de gemeente, de welstandscommissie en de erfgoedcommissie om er zeker van te zijn dat ons ontwerp goed zou integreren binnen deze historische locatie.

Eigentijdse vernieuwing
Wat dit project echt bijzonder maakt, is de eigentijdse architectuur die moeiteloos samenvloeit met de historische binnenstad van Vlaardingen. We hebben bewust gekozen voor een ontwerp dat eerbetoon brengt aan het verleden zonder te vervallen in historiserende elementen. Het eindresultaat is fris en eigentijds, met royale appartementen en loggia's als buitenruimtes, zodat bewoners kunnen genieten van hun eigen stukje Vlaardingen.

Centrale locatie in het hart van de stad
Dit project bevindt zich in het prachtige centrum van Vlaardingen, waar het voormalige cultuurcentrum plaats heeft gemaakt voor een nieuwe bestemming. De ligging is opmerkelijk, met strikte richtlijnen vanwege het beschermde stadsgezicht. We hebben zorgvuldig materialen gekozen die aansluiten bij de omgeving, zoals metselwerk en dakpannen, om ervoor te zorgen dat het project op de juiste manier opgaat in deze historische omgeving.

Een verbinding tussen verleden en toekomst
Dit project fungeert als een schakel tussen het rijke verleden van Vlaardingen en de veelbelovende toekomst. Onze nauwe samenwerking met de opdrachtgever Apex Investments uit Amsterdam waarborgde dat de visie van de gemeenschap altijd het voortouw nam in het ontwerpproces. Dit heeft geleid tot de creatie van een unieke leefomgeving die een nieuw hoofdstuk toevoegt aan de rijke geschiedenis van deze stad.

De droom van bewoners tot leven gebracht
Bijzonder aan het Touwrijk project is de actieve betrokkenheid van toekomstige bewoners. Zij

OpdrachtgeverApex ontwikkeling
LocatieVlaardingen
Doorlopen fasesvoorlopig Ontwerp, Definitief Ontwerp.

Plannen om zakelijk te bouwen?

Neem contact met ons op voor een afspraak

Contact
hebben de kans gehad om hun wensen en droomwensen kenbaar te maken via een enquête. Deze inbreng heeft geholpen om een ontwerp te creëren dat nauw aansluit bij wat mensen echt willen. Het betekent dat Touwrijk niet alleen een project van de ontwikkelaars is, maar ook een project van de gemeenschap.

Het hart van Vlaardingen binnen handbereik
Touwrijk heeft niet alleen veel te bieden binnen haar muren; de locatie is eveneens uitstekend. Het centrum van Vlaardingen is met de auto in slechts vijf minuten bereikbaar, terwijl je te voet hooguit twee minuten nodig hebt. Hier vind je bezienswaardigheden zoals de Grote Kerk, Museum Vlaardingen en Ballorig Vlaardingen. Supermarkten en kinderopvang zijn op loopafstand te vinden. Voor natuurliefhebbers is er het natuurgebied De Broekpolder, op fietsafstand, met onder andere grazende Schotse Hooglanders.

Een strategische ligging
Voor wie de grotere steden wil verkennen, biedt Touwrijk goede mogelijkheden. Het centrum van Rotterdam bereik je vanaf Touwrijk in ongeveer een halfuur. Dankzij de nabijheid van snelwegen A4 en A20 is de verbinding met omliggende steden uitstekend. Het centrum van Den Haag is bijvoorbeeld binnen dertig minuten met de auto te bereiken. Het dichtstbijzijnde strand, Hoek van Holland, is slechts een halfuur tot drie kwartier verwijderd, zowel per auto als met het openbaar vervoer.

 

Analyse & concept

Het plan is opgebouwd uit drie volumes.

Soortgelijke projecten