Taats zakelijk

Appartementenblokken Texel

foto’s Appartementenblokken Texel

‘Een nieuwe visie voor Texel’

Dit unieke project ontstond in het hart van Texel en was een van ons eerste zakelijke ontwikkelprojecten. Het betrof een uitzonderlijke locatie waar we een interessant gebouw creëerden voor een doelgroep die dringend behoefte heeft aan woningen.

Onze gedreven opdrachtgever met een sterke gemeenschapszin, zocht naar een nieuwe visie voor de projectlocatie, waar eerder reeds plannen voor drie grote appartementen lagen. Ons plan omvatte echter meer kleinere woningen, geschikt voor starters, studenten en jongeren die geworteld zijn op dit prachtige eiland.

We begonnen met het creëren van een schetsontwerp om onze opdrachtgever te overtuigen. In het voorlopig ontwerp verfijnden we de details, waarna we een uitdagend traject begonnen om de benodigde vergunning te verkrijgen. Vervolgens hebben we gezocht naar een geschikte aannemer om in bouwteam het project verder uit te werken.

Gelegen in het centrum van Den Burg, bestaat dit project uit drie afzonderlijke gebouwen met elk hun eigen identiteit, maar toch onderling verbonden door een rode draad in de materialisering. Dankzij de patio's genieten de bewoners van veel natuurlijke lichtinval, ondanks de beperkte ruimte.

Dit project bevindt zich ingeklemd tussen twee straten. Aan de zijde van de Binnenburg reageert het op de drukke winkelstraat, door een loggia iets boven maaiveld en aan de Kantoorstraat is aansluiting gezocht bij de nieuwe appartementen die op de plek van de afgebrande discotheek zijn gebouwd. Tussen de gebouwen zijn bewust open ruimtes gelaten, om het uitzicht van andere gebouwen niet te belemmeren.

De ontwikkeling van dit project was een complexe puzzel, maar het resultaat zou kleinere woningen bieden voor een specifieke doelgroep, wat het tot een waardevolle aanvulling op Texel zou maken. Helaas bleek de realisatie door de stijgende bouwprijzen als gevolg van Covid en de oorlog in Oekraïne niet haalbaar.

LocatieDen Burg
Doorlopen fasesvoorlopig Ontwerp, Definitief Ontwerp, Technisch Ontwerp

Plannen om zakelijk te bouwen?

Neem contact met ons op voor een afspraak

Contact

Analyse & concept

Tussen de Binnenburg en de Kantoorstraat in Den Burg.

Soortgelijke projecten