Taats zakelijk

Hofjeswoningen op boerenerf

foto’s Hofjeswoningen op boerenerf

In opdracht van Konkelerf hebben wij een ontwerpend onderzoek gedaan voor het oprichten van een gemeenschappelijk woonproject voor ouderen. De gemeente Hollands Kroon wil helaas niet meewerken aan het plan omdat een deel van de woningen in de tweede lijnsbebouwing staan.

Dit woonplan voor ouderen kent een structuur van een hofje. De woningen en de gemeenschappelijke ruimte zijn rondom een centrale binnentuin gesitueerd om de sociale contacten te stimuleren. De woning heeft een eigen terras en is enigszins met hoge beplanting afgescheiden om zo de nodige privacy te waarborgen. De rest van het erf kent een openbare uitstraling om interactie tussen de bewoners en omwonende te vergemakkelijken.

Het ontwerp is vormgegeven als een boerderij-ensemble, een stolp boerderij met daarachter de schuren, het tweesporen pad naar het achterland leidt naar de gemeenschappelijke ruimte en geeft tevens een doorzicht naar het achterland. Op het achterland is er ruimte voor een moestuin, een stal en een grasweide.

 

 

OpdrachtgeverKonkelerf
LocatieNieuwe Niedorp
BouwwijzeHoutskelet Bouw
Doorlopen fasesHaalbaarheidsstudie

Plannen om zakelijk te bouwen?

Neem contact met ons op voor een afspraak

Contact

Analyse & concept

De gelijkvloerse woningen voor de bewoners variëren in grootten van 50 tot 70 m². Iedere woning is samengesteld uit 3 afzonderlijke delen die op een vrije manier samengesteld kunnen worden. Een deel Herbergt de slaapkamers, het middelste deel bevat de entree en op de eerste verdieping een gasten verblijf, het derde deel bevatten woonkamer met een veranda constructie. De dakopbouwen zijn geïnspireerd op de landelijke hooizolders en de veranda doet denken aan de spant-constructies van boerenschuren.

Soortgelijke projecten