Taats zakelijk

Starterswoningen Zuidermeer

foto’s Starterswoningen Zuidermeer

Het kernonderdeel van de CPO Zuidermeer was het realiseren van betaalbare woningen voor jongeren, die graag in hun geboortedorp willen blijven wonen, maar waar geen enkele woonruimte voor beschikbaar was.

Met de logischerwijs redelijk beperkte financiële middelen was de uitdaging niettemin om veel architectonische kwaliteit op de bijzondere locatie te realiseren.
Waar binnen de betaalbare typologie vaak gekozen wordt voor standaardisatie en bewoners niets te zeggen hebben over de plattegronden, hebben wij er juist voor gekozen om iedere bewoner individueel na te laten denken over zijn of haar droomhuis. Dit heeft er toe geleid dat iedere woning zijn eigen individuele kwaliteiten heeft, en iedere bewoner zijn of haar woning de mooiste van de straat vindt.

De architectuur van de twee startersblokken zijn mooi complementair aan elkaar, verschillend genoeg om de diversiteit van de straat te waarborgen, maar weer overeenstemmend genoeg om toch te voelen als familie van elkaar. Ook hier mochten de bewoners zelf weer keuzes maken over de materialisering en uitstraling van hun eigen woning. Resultaat zijn betaalbare woningen met de luxe en uitstraling van het duurdere segment, bijvoorbeeld met een luxe baksteen, een mooie keramische dakpan en echte houten kozijnen. Zelfs in het interieur bleek er ruimte voor de mooie houten stompe binnendeuren.

Ook de zoektocht naar de aannemer is door Taats begeleidt, en heeft gezorgd voor een aanbesteding die binnen de oorspronkelijk gestelde budgetten bleef.

OpdrachtgeverCPO
AannemerFeld Aannemersbedrijf
Oplevering2025
Doorlopen fasesvoorlopig Ontwerp, Definitief Ontwerp, Technisch Ontwerp, Aanbesteding, Werktekeningen

Plannen om zakelijk te bouwen?

Neem contact met ons op voor een afspraak

Contact

Soortgelijke projecten