Taats zakelijk

Sportcomplex Nieuwe Niedorp

foto’s Sportcomplex Nieuwe Niedorp

Een gebouw gericht op de toekomst

Het nieuwe sportcomplex in Nieuwe Niedorp is voor Taats een interessante uitdaging. Niet alleen ligt het complex vlakbij ons kantoor, er waren ook een aantal interessante zaken waar we rekening mee dienden te houden.
De voet- en handbalvereniging willen de samenwerking optimaliseren en samen gebruik gaan maken van één gebouw. Er is al een bestaand gebouw bij het voetbalveld met een kantine en er was behoefte aan een nieuw complex voor o.a. de kleedkamers. Door deze nieuwe filosofie kan er efficiënter met de gebouwen worden omgesprongen en biedt het kans voor modernisering.

Nieuwe ruimtes
Het ontwerp is zo gemaakt dat het huidige gebouw wordt hergebruikt en uitgebreid. Het nieuwe complex, naast het huidige gebouw, wordt voorzien van een dakopbouw. Dit nieuwe pand biedt ruimte voor een overlegruimte voor de selectie, een fysiokamer en een aparte verzorgingsruimte. Eveneens is er een extra kleedruimte voor zowel de voet- als de handbalteams.

Vormgeving
Het gebouw is zo vormgegeven dat het een mooi ensemble vormt met het huidige gebouw. Er is rekening gehouden met de tijdsgeest van het bouwjaar van het eerste gebouw, rond de jaren ’60, én de tijd van nu. Samen vormen ze een mooi geheel en is het alsof het nooit anders is geweest.

Het nieuwe gebouw krijgt een geaccentueerd entree, wat gekenmerkt wordt door de naar binnen gevouwen muren. De bandraam maakt het geheel eigentijds en zorgt voor veel lichtinval. Door de scheve goot is er vanuit de boven ruimte prachtig zicht op het voetbalveld gecreëerd. Tussen de twee gebouwen is een handige doorloop en het complex voldoet na deze vernieuwing aan alle KNVB en energienormen.

Kortom, een gebouw voor de toekomst!

OpdrachtgeverSportstichting Nieuwe Niedorp
LocatieNieuwe Niedorp
Inhoud1035
Gebruiksoppervlak260
Bouwwijzetraditioneel en hsb opbouw
AannemerBouwbedrijf Hans Bossen en Aannemingsbedrijf Jan Rood
Oplevering2020

Plannen om zakelijk te bouwen?

Neem contact met ons op voor een afspraak

Contact
kleedkamergebouw nieuwbouw
kleedkamergebouw nieuwbouw
kleedkamergebouw nieuwbouw
kleedkamergebouw nieuwbouw
kleedkamergebouw nieuwbouw
kleedkamergebouw nieuwbouw
kleedkamergebouw nieuwbouw