Taats zakelijk

Sportcluster Westdijk, Heerhugowaard

foto’s Sportcluster Westdijk, Heerhugowaard

Het vernieuwde sportcluster, bestaande uit Kanowaard, roeivereniging OSSA en Sportschool Thom van Straten, vormt een bruisende ontmoetingsplek langs het schilderachtige kanaal Omval-Kolhorn, gelegen tussen de voormalige gemeenten Heerhugowaard en Langedijk. Nu centraal gelegen in de splinternieuwe gemeente Dijk en Waard, zal dit sportcluster straks een integraal onderdeel vormen van het prachtige Kanaalpark. Dit gebied heeft een rijke historie en biedt een schitterende omgeving voor wandelaars, fietsers en liefhebbers van waterrecreatie.

De sportschool is slim geplaatst onder het bestaande botendek, wat een levendige en dynamische sfeer creëert aan de benedenkant. De kantine van OSSA is een etage hoger gesitueerd op het niveau van de dijk en het water, waardoor bezoekers een panoramisch uitzicht hebben op de roeiers, het water en het aangrenzende botenplein.

De toegang tot de sportschool bevindt zich aan de benedenkant van de dijk, terwijl het clubgebouw ook vanaf daar toegankelijk is voor de kleedkamers. Op het dijkniveau is de kantine direct bereikbaar via het botendek, wat de verschillende verkeersstromen naadloos integreert in de ruimtelijke indeling van het gebouw. Deze slimme indeling zorgt voor een levendige atmosfeer, waarin sociale interactie volop mogelijk is, mede dankzij de grote glaspartijen in de gevels die een aantrekkelijke omgeving creëren.

De locatie van het gebouw, met zijn idyllische ligging aan het water en te midden van weelderig groen, naast een levendige passantenhaven, heeft de inspiratie gevormd voor de nautische uitstraling van het ontwerp. De combinatie van staal, hout en glas met een verfijnde detaillering geeft het gebouw een eigentijdse, maritieme charme die naadloos past bij de omgeving en het karakter van de passantenhaven.

Het vernieuwde sportcluster belichaamt niet alleen sportieve activiteiten maar ook een gevoel van gemeenschap en samenzijn. Met zijn uitnodigende en unieke architectuur wordt het een plek waar sporters en toeschouwers samenkomen om te genieten van sport, natuur en gezelligheid aan het water.

OpdrachtgeverOSSA Roeivereniging en Sportschool Thom van Straten
LocatieHeerhugowaard
Gebruiksoppervlak450
BouwwijzeHoutskelet Bouw
AannemerDe Geus Bouw
Oplevering2024
Doorlopen fasesvoorlopig Ontwerp, Definitief Ontwerp, Technisch Ontwerp, Uitvoering en Bouwbegeleiding

Plannen om zakelijk te bouwen?

Neem contact met ons op voor een afspraak

Contact

Analyse & concept

toelichting