Taats zakelijk

Bso en kinderdagverblijf De Keet

foto’s Bso en kinderdagverblijf De Keet

Tussen weidse weilanden waar wollige schapen en zwartbonte koeien grazen, ligt deze stolpboerderij aan de oude ringvaart. Daar aan de landelijke Langereis in Winkel opent BSO en kinderdagverblijf De Keet binnenkort haar duurzame, derde locatie.

Ruim twee jaar zocht De Keet naar een geschikte plek voor een buitenschoolse opvang (BSO). Verschillende locaties in de gemeente Niedorp vielen af omdat ze niet aan alle wensen van De Keet voldoen. Tot ze deze stolp ontdekken, met een stuk land waar hun basisschoolleerlingen de ruimte hebben om te spelen en ontdekken.

De buitenkant van de stolp met haar kenmerkende vorm blijft intact. Ook het vierkant blijft onaangeroerd. Door de verdiepingsvloer te slopen, blijft deze karakteristieke houten constructie van een stolp in het hele gebouw te zien. Door grote ramen, boeiende daglichten of kleine doorkijkjes schijnt, valt of piept daglicht de stolp binnen en kunnen de kinderen naar buiten kijken. Lichte muren, doorkijkmeubels en -trappen versterken de immense ruimte. Het in de jaren zestig gebouwde voorhuisje blijft zoals het is.

Op het erf achter de stolp bouwt De Keet haar nieuwe kinderdagverblijf. Grote symmetrische raampartijen, daklichten en spannende doorkijkjes op kinderhoogte geven een eigentijdse draai aan dit transparante gebouw in de vorm van een boerenschuur. Ondanks al het glas zal het er door de duurzame materialen behaaglijk zijn. Ook de schommels, klimrekken en glijbanen op de speelplaats achter het gebouw zijn van duurzaam hout. Twee groepen van zestien kinderen tot vier jaar zullen zich in deze inspirerende omgeving zeker thuis voelen.

OpdrachtgeverKinderdagverblijf De Keet
LocatieWinkel
Inhoud700
Gebruiksoppervlak220
Bouwwijzehoutskeletbouw
AannemerBouwbedrijf Remco Broersen
Oplevering2014

Plannen om zakelijk te bouwen?

Neem contact met ons op voor een afspraak

Contact
Kinderdagverblijf nieuwbouw
Kinderdagverblijf nieuwbouw
Kinderdagverblijf nieuwbouw
Kinderdagverblijf nieuwbouw
Kinderdagverblijf nieuwbouw
Kinderdagverblijf nieuwbouw