Nieuwbouw en renovatie woning Schagen.

Aan het voorname Plantsoen in Schagen huisden vroeger de notabelen. Heel hooggeplaatste in vrijstaande villa’s, de wat lagere standen achter de individuele geveltjes daarnaast. Een van deze tegenover het station gelegen woningen is zo grondig verbouwd, dat alleen de oorspronkelijke voorgevel nog intact is.

Om het karakteristieke straatritme van individuele geveltjes door te zetten en versterken, is de uitbreiding als een tweede huisje ontworpen. Dat is als apart pandje met zwarte, houten gevelbekleding naast het bestaande, uit baksteen opgetrokken, huis geplaatst. De glazen pui tussen deze twee woningen versterkt het gevoel van twee aparte panden.

Met een originele, open benadering is de woonruimte creatief en eigenzinnig fors uitgebreid zonder een beeldbepalend stadgezicht aan te tasten.

Categorie:
  • Verbouwen
  • Aanbouw


  • Locatie: Schagen
    Inhoud: 550
    Gebruiksoppervlak: 160
    Bouwwijze: houtskeletbouw
    Aannemer: Jan Rood
    Oplevering: 2008

    • nieuwbouw woonhuis schagen
    • nieuwbouw woonhuis schagen
    • nieuwbouw woonhuis schagen
    • nieuwbouw woonhuis schagen
    • nieuwbouw woonhuis schagen
    • nieuwbouw woonhuis schagen
    • nieuwbouw woonhuis schagen