Tweede sporthal VZV

Op de plek waar noeste Noordkoppers ooit de strijd tegen het water wonnen, ligt deze sporthal waar strijdende Veldtemmers nog steeds winnen. Zo vaak en veel zelfs dat hun sporthal de op Europees niveau spelende handballers niet meer past.

De moderne, kekke, tweede sporthal die er nu staat, heeft hetzelfde flauw hellende puntdak, dezelfde fris grijze gevelplaten en verbindende accenten op haar voorgevel. Haar nieuwe hoofdingang waar stromen bezoekers hun weg vinden naar de talenten is juist onderscheidend. Ook heel anders is het duizelingwekkende daglicht dat door reusachtige ramen en vide tot diep naar binnen schijnt.

Bescheiden West-Friezen regelen bouw en gebruik natuurlijk zonder subsidies van de gemeente Hollands Kroon. Om dit toch te kunnen betalen, huizen er nu zelfs een praktijk voor fysiotherapie, buitenschoolse opvang, sportschool en drie tennisbanen onder haar dak…



Opdrachtgever: Stichting De Kogge
Locatie: 't Veld
Bouwwijze: staalbouw
Aannemer: Stabo
Oplevering: 2018

  • sporthal vanaf het voetbalveld
  • sporthal entree buiten
  • sporthal entree binnen
  • sporthal
  • sporthal

Andere projecten