Bso en kinderdagverblijf De Keet

Tussen weidse weilanden waar wollige schapen en zwartbonte koeien grazen, ligt deze stolpboerderij aan de oude ringvaart. Daar aan de landelijke Langereis in Winkel opent BSO en kinderdagverblijf De Keet binnenkort haar duurzame, derde locatie.

Ruim twee jaar zocht De Keet naar een geschikte plek voor een buitenschoolse opvang (BSO). Verschillende locaties in de gemeente Niedorp vielen af omdat ze niet aan alle wensen van De Keet voldoen. Tot ze deze stolp ontdekken, met een stuk land waar hun basisschoolleerlingen de ruimte hebben om te spelen en ontdekken.

De buitenkant van de stolp met haar kenmerkende vorm blijft intact. Ook het vierkant blijft onaangeroerd. Door de verdiepingsvloer te slopen, blijft deze karakteristieke houten constructie van een stolp in het hele gebouw te zien. Door grote ramen, boeiende daglichten of kleine doorkijkjes schijnt, valt of piept daglicht de stolp binnen en kunnen de kinderen naar buiten kijken. Lichte muren, doorkijkmeubels en -trappen versterken de immense ruimte. Het in de jaren zestig gebouwde voorhuisje blijft zoals het is.

Op het erf achter de stolp bouwt De Keet haar nieuwe kinderdagverblijf. Grote symmetrische raampartijen, daklichten en spannende doorkijkjes op kinderhoogte geven een eigentijdse draai aan dit transparante gebouw in de vorm van een boerenschuur. Ondanks al het glas zal het er door de duurzame materialen behaaglijk zijn. Ook de schommels, klimrekken en glijbanen op de speelplaats achter het gebouw zijn van duurzaam hout. Twee groepen van zestien kinderen tot vier jaar zullen zich in deze inspirerende omgeving zeker thuis voelen.Opdrachtgever: Kinderdagverblijf De Keet
Locatie: Winkel
Inhoud: 700
Gebruiksoppervlak: 220
Bouwwijze: houtskeletbouw
Aannemer: Bouwbedrijf Remco Broersen
Oplevering: 2014

  • Kinderdagverblijf nieuwbouw
  • Kinderdagverblijf nieuwbouw
  • Kinderdagverblijf nieuwbouw
  • Kinderdagverblijf nieuwbouw
  • Kinderdagverblijf nieuwbouw
  • Kinderdagverblijf nieuwbouw