Over Taats

Team Taats

Maak kennis met

“Luisteren en inleven”
— Nico Dekker - Mede-eigenaar & Architect

Nico is een gedreven en gepassioneerde architect, wiens technische, creatieve en sociale vaardigheden optimaal worden benut. Hij hecht veel waarde aan goed luisteren en zich inleven in de gebruiker, wat essentieel is voor het bereiken van het beste resultaat. Samen met zijn collega Mark Ivangh is hij mede-eigenaar van Taats Architecten & Bouwkundigen.

Met zijn ontwerpen onderscheidt Nico zich door veel aandacht te besteden aan het respecteren van de omgeving en het creëren van streekeigen eigentijdsheid. Hij gaat verder dan alleen het ontwerpen van panden, hij denkt actief mee over de kosten en uitvoering, waarbij hij uitgebreide advisering en begeleiding biedt gedurende het gehele proces.

Nico is actief betrokken bij particuliere en gemeenschappelijke woonprojecten en deelt met Mark en het team van Taats de ambitie om verder te groeien. Met een sterke focus op innovatie, duurzaamheid en esthetiek streeft hij ernaar om inspirerende én functionele leefomgevingen te creëren.

“Dromen tot leven brengen”
— Mark Ivangh - Mede-eigenaar & Architect

Al van jongs af aan is Mark gefascineerd door gebouwen. Op zijn achtste tekende hij al plattegronden en werd hij gegrepen door de gedachte dat een klein idee kon uitgroeien tot een groot fysiek object. Het creatieve proces van het zoeken naar oplossingen en het verwezenlijken van de dromen van klanten maakt de architectuur voor hem een enorm fascinerend onderwerp.

Als mede-eigenaar van Taats Architecten & Bouwkundigen brengt Mark zijn jeugdige bouwdromen tot leven. Zijn werkwijze worden gekenmerkt door gedrevenheid en betrokkenheid bij elk project zowel in de particuliere als de zakelijke markt. Hij streeft ernaar om unieke en functionele ontwerpen te creëren die aansluiten bij de wensen van de klanten. Daarnaast heeft Mark altijd een scherp oog voor detail en een passie voor het creëren van ruimtes die zowel esthetisch aantrekkelijk als functioneel zijn.

Mark is actief betrokken bij het realiseren van diverse zakelijke en particuliere projecten. Hij houdt zich bezig met o.a. appartementencomplexen en haalbaarheidsstudies. Samen met mede-eigenaar Nico Dekker en het team van Taats heeft hij de ambitie om verder te groeien in de zakelijke markt.

“Bouwkundig regisseur!”
— Jasper Smit - Bouwkundig ontwerper & projectleider

Binnen Taats is Jasper de aangewezen persoon voor de projecten met bouwbegeleiding.

Hij is in staat om zowel als bouwkundig ontwerper als bouwkundig regisseur op te treden. Bij de uitwerking en engineering van projecten heeft hij oog voor het behoud van het ontwerp, terwijl hij rekening houdt met de uitvoerbaarheid, duurzaamheid, comfort en gebruik van het gebouw. Daarnaast hecht Jasper veel waarde aan kwaliteit en kijkt hij daarom altijd mee bij de projecten van zijn collega’s

Tijdens zijn vakanties besteedt hij graag tijd aan het verkennen van oude gebouwen en het bestuderen van de bouwhistorie. Deze interesse heeft geleid tot een ruime blik op zijn vakgebied, waardoor hij in staat is om creatieve oplossingen te bedenken voor alle uitdagingen.

“Spontaniteit in ontwerpen”
— Maikel Rentinck - Bouwkundig ontwerper & projectleider

Passie voor architectuur, interieur- en productdesign en duurzaamheid kenmerken Maikel.

Sinds 2019 maakt hij deel uit van het team van Taats. Hij is visueel ingesteld en maakt graag gebruik van noviteiten om projecten te visualiseren.

Hij heeft zijn kennis en ervaring opgedaan tijdens zijn studie Bouwkunde en werk bij gerenommeerde architectenbureaus in Amsterdam. Hij heeft veel ervaring met het werken aan complexe woningbouwprojecten en met virtuele 3D en BIM modellen. Nauwkeurigheid en efficiëntie typeert zijn werkwijze.

Daarnaast is hij geschoold om als EP adviseur BENG-berekeningen te maken, waarmee hij bijdraagt aan het realiseren van bouwprojecten met duurzame energievoorziening. Hij vindt het leuk om betrokken te zijn bij het project en direct contact te hebben met opdrachtgevers. Met zijn onderzoekende aanpak, oog voor detail en een gevoel van trots, zorgt hij voor een bijzonder eindproduct.

“Het financiële overzicht houden”
— Elsbeth Kuiper - Administratief medewerker

Als medewerker vanaf de start van Taats, heeft Elsbeth het bedrijf zien groeien.

Binnen Taats is ze de betrouwbare en ervaren administratief medewerker die bijdraagt aan het succes van het team door te zorgen voor een soepele administratie en ondersteuning van haar collega’s.

“De render specialist”
— Aaron van der Werf - Bouwkundig ontwerper

Aaron is een jonge en ambitieuze bouwkundig ontwerper. Met zijn jeugdigheid brengt hij een frisse en dynamische kijk op bouwkundige ontwerpen en is hij altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen.

Met zijn allround vaardigheden en HBO Bouwkunde-opleiding weet hij diverse projecten aan te pakken en brengt hij een creatieve en innovatieve benadering mee. Aaron heeft niet alleen raakvlakken in bouwkundige werkzaamheden, het contact met de opdrachtgevers, en hen helpen bij het realiseren van hun wensen en behoeften is ook iets wat hij graag doet.

Dankzij zijn kennis van render-software en zijn gevoel voor stijl is hij in staat om met zijn renders de nog te bouwen projecten digitaal tot leven te wekken. Deze renders geven niet alleen een duidelijk beeld van het ontwerp, maar creëren ook een gevoel van sfeer en ambiance, waardoor klanten zich beter kunnen voorstellen hoe het uiteindelijke product eruit zal zien en hoe het zal aanvoelen om er te zijn.

“De Houtspecialist”
— Nick Schuit - Bouwkundig ontwerper

Na zijn succesvolle detachering in 2021, is Nick in 2022 als bouwkundig ontwerper definitief in dienst getreden bij Taats. Met zijn ruime ervaring in de houtskeletbouw is hij een waardevolle toevoeging aan het team en fungeert hij als vraagbaak op dit gebied.

Voor Nick is het technisch uitwerken vanaf het definitieve ontwerp de mooiste fase, omdat hij daarbij zijn vakkennis volledig kan benutten. Het is de fase waarin het ontwerp concreet wordt gemaakt en alle details en specificaties worden vastgelegd.

Hij staat bekend om zijn directheid en durft altijd zijn mening te geven. Nick wilde graag bij Taats werken vanwege de ver uitgewerkte techniek en de manier van werken bij het bedrijf. Daarnaast spreekt de nuchtere cultuur van Taats hem erg aan.

“Transformatie vanuit een visie”
— Jesse Smit - Bouwkundig tekenaar

Jesse is een gedreven bouwkundig tekenaar met een sterke focus op vernieuwing in de software die wordt gebruikt binnen Taats.

Sinds zijn start bij Taats in 2022, is hij met zijn uitgebreide vakkennis volledig betrokken bij het ontwerp- en bouwproces van diverse projecten. Daarnaast spreekt de “down-to-earth” cultuur van Taats hem erg aan, hij voelde zich dan ook direct thuis tussen de nuchtere en gezellige collega’s.

Jesse vindt de transformatie vanuit een visie het meest interessant aan zijn werk bij Taats. Hij wordt geïnspireerd door het proces waarbij bestaande gebouwen en ruimtes getransformeerd worden naar een nieuwe, eigentijdse invulling. Jesse is ervan overtuigd dat hij bij Taats de kans krijgt om zijn vaardigheden verder te ontwikkelen en een bijdrage te leveren aan de vernieuwing in de bouwkundige sector.

“Gedreven door inlevingsvermogen”
— Melissa de Boer - Bouwkundig ontwerper

Melissa is afgestudeerd aan de HBO bouwkunde van NHL Stenden te Leeuwarden. Tijdens haar studie was ze altijd welkom bij Taats om ervaring op te doen met Revit. Haar interesse voor creatief en duurzaam (ver)bouwen bracht haar naar verschillende stages, waaronder een halfjaar durende stage bij een architectenbureau in Kopenhagen met een sterke focus op het gebruik van bio-based materialen.

Sinds het najaar van 2023 zet Melissa haar kennis in bij Taats, waar ze betrokken is bij verschillende particuliere woningbouw- en verbouwprojecten, waarbij haar sterke inlevingsvermogen centraal staat. Daarnaast vertaalt ze haar enthousiasme voor duurzaamheid in het nastreven van innovatieve oplossingen, waarbij ze zorgvuldige aandacht besteedt aan zowel functionele als esthetische details.

Melissa brengt niet alleen haar bouwkundige expertise binnen het team van Taats, maar ook een hartelijke sfeer en een positieve dynamiek, die bijdragen aan een hecht en gezellig team.

“Een talent in opleiding”
— Stijn Schreuder - Stagiair

Stijn, een enthousiaste 18-jarige tweedejaars student aan de HBO Bouwkunde opleiding van InHolland in Alkmaar, is in september 2023 begonnen aan zijn stage van 6 maanden. Hij heeft gekozen voor Taats vanwege hun actieve begeleiding en opleiding van tweedejaars studenten, wat volgens hem een onderscheidend kenmerk is ten opzichte van andere bureaus.

Zijn interesse voor de ontwerpkant van het vak en zijn wens om kennis van het softwarepakket Revit op te doen, hebben hem ertoe gebracht om juist bij een architectenbureau zijn stage te volbrengen. Stijn gebruikt deze stageperiode om te verkennen welke specifieke richting hij binnen de bouwkunde wil inslaan.

Naast zijn passie voor bouwkunde is Stijn sportief en avontuurlijk. Zijn passie voor bergbeklimmen tijdens vakanties getuigt van zijn onverschrokken karakter en vastberadenheid om uitdagingen aan te gaan.