Over Taats

Stappenplan

Het ontwerpen en bouwen van uw huis verloopt in fasen. Iedere bouwfase heeft zo haar eigen aandachtspunten. Taats Architecten & Bouwkundigen kent die en kan u tijdens elke fase adviseren en ondersteunen.

De overleggen vinden plaats bij ons op kantoor, bij u thuis of een business center bij u in de buurt.

1

Vaststellen PVE en haalbaarheid

Ons eerste gesprek is vrijblijvend. Na onze kennismaking toetsen we uw plannen aan het beschikbare budget. Dat is nodig om u een realistisch advies te kunnen geven en teleurstellingen te voorkomen. Met uw wensen bepalen we wat u precies wilt laten bouwen. Dat leggen we vast in een document, het Programma van Eisen (PVE).
2

Ontwerpen voorlopig ontwerp.

De ontwerpfase is creatief en uitdagend. Tijdens deze fase wisselen we ideeen uit. Na het nemen van een ontwerpbeslissing brainstormen we al weer over de volgende. Zo bedenken we steeds meer onverwacht verrassende oplossingen. Regelmatig toetsen we of het ontwerp nog voldoet aan het programma van eisen. Deze ontwerpfase sluiten we af met het voorlopig ontwerp.
3

Ontwerpen definitief ontwerp

Het presenteren van het voorlopig ontwerp is een bijzonder moment. Dan blijkt of uw wensen zijn vertaald in een goed ruimtelijk plan. Eventuele opmerkingen op het voorlopig ontwerp nemen we mee in het definitieve ontwerp. Dat werken we technisch uit voor het aanvragen van de bouwvergunning. Dan toetst de gemeente het ontwerp aan bestemmingsplan, bouwbesluit en redelijke eisen van welstand.
4

Opmaken bestek

Als u op de bouwvergunning wacht, kunt u alvast een aannemer of bouwbedrijf inschakelen. Daarvoor maken wij een bestek waarin het werk tot in detail is omschreven. Dat bestek met begeleidende tekeningen vormt later onderdeel van de aannemingsovereenkomst.
5

Houden aanbesteding

Bouwen betekent een tijd intensief samenwerken met een aannemer. U kunt meerdere aannemers laten meedingen of gewoon een bepaalde aannemer kiezen. Uiteindelijk moet de offerte binnen uw budget passen. Als de offerte hoger uitvalt, kan de bouwkundige met aanpassingen proberen binnen het budget te blijven zodat de bouw toch door kan gaan
6

Uitvoeren proces

Eindelijk gaan ze uw ontwerp uitvoeren. Na het voortraject zal er langzaam maar zeker uw huis ontstaan. Tijdens de bouwvergaderingen zullen wij samen met de aannemer de voortgang van het bouwproces bespreken.
7

Leveren nazorg

Na de oplevering kunt u relaxen, wonen en werken in uw droomhuis. Maar misschien heeft de aannemer iets vergeten of wilt u toch nog een kleine aanpassing. Ook dan staan wij voor u klaar.