Over Taats

Over Taats

Architecten en Bouwkundigen

Bij Taats gaan we verder dan alleen het ontwerpen van gebouwen. Onze dienstverlening richt zich sinds 2007 zowel op de particuliere als de zakelijke markt en bestaat uit een breed scala aan projecten. Van moderne villa’s tot eigentijdse woningen, van wooncomplexen tot bedrijfs- en openbare gebouwen en van kleine aanbouwen tot complete renovaties. Dit doen wij met een enthousiast team van architecten, bouwkundigen, constructeurs, ruimtelijk adviseurs, klimaatdeskundigen en andere adviseurs.

Taats

Architectuur is onze passie, en een goed ontwerp is dan ook één van de hoekstenen van ons bureau. Of dit nu modern, traditioneel of eigenzinnig is, onze stijl zal als een maatpak om uw wensen heen passen. Maar daarnaast staan kostenbeheersing en procesmanagement bij ons zeer hoog in het vaandel. Zo zorgen we ervoor dat u als particulier of zakelijke opdrachtgever niet voor onaangename budgetoverschrijdingen komt te staan en dat u maximaal ontzorgd wordt tijdens het intensieve bouw- en ontwerpproces.

Architecten & Bouwkundigen

Dit alles doen wij met een team van 11 medewerkers. Onze architecten vertalen uw wensen tot een onderscheidend ontwerp, waarna onze bouwkundigen dit samen met de constructeurs uitwerken tot een uitvoerbaar project. Hierna zijn onze bouwbegeleiders aan zet om de scherpste prijs bij een aannemer te verkrijgen, en om tijdens de bouw al het nodige controle en begeleidingswerk op zich te nemen, om u maximaal te ontzorgen. Daarnaast werken wij samen met deskundigen op alle benodigde vlakken, zoals landschaps- en tuinarchitecten, ruimtelijk adviseurs, ecologen en installatiedeskundigen. Dankzij deze kenniskring bent u altijd verzekerd van het beste resultaat voor uw project.

Concept

Een steen geplaatst in een rivier, zal de richting van die rivier veranderen. Zo moet een gebouw niet alleen goed passen in zijn omgeving, maar ook iets toevoegen. Daarom beleven wij veel plezier aan het benaderen van de context. Door in de ontwerpfase te kiezen voor een sterk concept, waarbij de gebruiksbeleving van binnen én van buiten centraal staat, is ieder gebouw bij ons meer dan de som van zijn delen.

Stijl

Landelijk, ‘jaren-30’ of toch modern? Bij Taats geloven we niet in één stijl. Ieder ontwerp is schatplichtig aan de rijke geschiedenis van zijn locatie, maar heeft ook de aandrang zich te manifesteren in zijn tijdgeest. Door de jaren heen heeft Taats veel ervaring opgedaan met de tradities van het West Friese landschap, maar ook in andere regio’s van Nederland wordt er eerst gedegen onderzoek gedaan naar de lokale architectuur en gewoontes.

Techniek

Een goed ontwerp vertalen naar een goed gebouw kan alleen maar als er tot in de details over nagedacht is. Door tijdens de ontwerpfase al ruimtelijk in 3d te werken zorgen we er voor dat de meest spectaculaire details door de aannemer begrepen worden, en ook uitvoerbaar én betaalbaar zijn. Zo komen de beeldbepalende elementen van ontwerpen, zoals grote puien, vides, overstekken en kozijnkaders er exact zo uit te zien zoals voorgeschoteld op de tekeningen.

Uw gebouw

Ontwerpen doe je samen. Daarom gaan wij graag met u in dialoog, om niet alleen uw duidelijke wensen te vertalen naar een mooi gebouw, maar vragen we ook verder naar de onderliggende gedachtes, en willen wij u iedere keer weer verrassen met invalshoeken waar u zelf niet opgekomen was. Op deze manier overtreft het ontwerp uw eigen verwachtingen, zonder hierbij het budget de overtreffen. Deze budgetbeheersing houden wij continu in de gaten door bij iedere stap van het ontwerp alle elementen te begroten, en altijd uit te gaan van de actuele prijzen van aannemers.

Proces

Of u nu al een bouwkavel heeft, of dat u de mogelijkheden van een braakliggend stuk grond of vervallen gebouw wilt ontdekken, wij beheersen het complete bouwproces. Zo kunnen wij al in de ideeënfase samen met onze ruimtelijke adviseur het maximale uit uw wensen halen, of zorgen wij er in de bouwfase voor dat alle knelpunten opgelost zijn nog voordat ze een probleem vormen. In de zakelijk markt werken we veelal in een bouwteam verband. We werken samen met installateurs, aannemers en andere professionals om een bouwproject te voltooien. In het bouwteam verband worden taken en verantwoordelijkheden gedeeld en wordt er samengewerkt om zo efficiënt mogelijk te bouwen.

Gereedschappen

Vanaf het moment dat u binnenstapt bij ons op kantoor tot aan de oplevering, werken wij met de nieuwste 3d programma’s. Dankzij onze kennis van de nieuwste technieken zijn wij in staat om direct de gevolgen van ons ontwerp aan u te laten zien. Hoe de bezonning uitpakt op het kavel, hoe ruimtes op elkaar aansluiten, en kunt u direct zien hoe wijzigingen aan het ontwerp uitpakken. Daarnaast omarmen wij BIM (Building Information Modeling), een innovatieve technologie met modellen die waardevolle informatie bevatten over materialen, technische specificaties, duurzaamheid en andere belangrijke aspecten van het bouwproces.

Duurzaamheid

Wij geloven duurzaamheid ieder gebouw beter maakt, ook voor het comfort van de opdrachtgever. Daarom is duurzaamheid bij ons niet optioneel, maar zorgen wij er al in de ontwerpfase voor dat er niet tegen, maar mét de natuur ontworpen wordt. Zo wordt er niet alleen door middel van de meest geavanceerde duurzame technieken, maar ook met heldere ontwerpprincipes voor gezorgd dat ieder gebouw efficiënt met energie omgaat, en vooral het comfort voor u als opdrachtgever voorop staat.

Kortom

Of u nu op zoek bent naar een spectaculair ontwerp, een realistisch kostenplaatje of een comfortabel bouwproces, bij Taats bent u aan het goede adres. Of dit nu voor een kleine aanbouw, of een groot utiliteitsgebouw is, ieder project krijgt bij ons de aandacht die het verdient.

Denkt u na over een verbouwing, nieuwbouw of bent u professioneel geïnteresseerd in onze diensten? U bent van harte welkom om vrijblijvend bij ons langs te komen op ons kantoor, om samen te ontdekken op welke wijze wij u van dienst kunnen zijn.