Oplevering Klaver Kaas fabriek

Op 19 januari 2021 werd de eerste paal geslagen voor de nieuwe kaasfabriek van Klaver Kaas op Agriport A7. Afgelopen december werden de puntjes op de i gezet. En begin van deze maand zijn de eerste kazen geproduceerd. Wij zijn trots dat we betrokken mochten zijn in de realisatie van deze prachtige nieuwe fabriek met unieke details. Een voorbeeld zijn de balken die het vierkant van de stolpboerderij aan de Langereis symboliseren, de plek waar alles bijna 45 jaar geleden begonnen is voor de familie Klaver. Er staat nu een kaasfabriek voor de toekomst met een mooie verwijzing naar vroeger.


Fijne feestdagen en een steengoed 2022!

Alle medewerkers van Taats Architecten & Bouwkundigen wensen iedereen heerlijke feestdagen en een steengoed 2022! Een jaar waarin alle woondromen uit mogen komen. Een afspraak maken voor een vrijblijvend en inspirerend gesprek voor uw droomwoning? Neem dan contact op.


Taats Architecten zoekt projectleider en of bouwkundig Revit-modelleur.

In verband met uitbreiding in het opdrachtenpakket zijn wij per direct op zoek naar een ambitieuze projectleider en/of bouwkundig Revit-modelleur.

Functieomschrijving:
We bieden je een uitdagende baan. De projecten zijn zeer uitlopend en betreffen zowel nieuwbouw als verbouw projecten.

De werkzaamheden zullen bestaan uit het tekenen en detailleren van diverse projecten in Revit. Naast dat je projecten modelleert, ben je ook in overleg met opdrachtgevers over de voortgang van een project. Daarnaast ben je niet alleen op kantoor actief, maar bezoek je ook de bouwplaats.

Je komt te werken in een sterk team van tekenaars, projectleiders en architecten om alle opdrachten die binnenkomen aan te pakken.

Jouw profiel:

  • Minimaal HBO werk- en denkniveau
  • Minimaal 5 tot 10 jaar ervaring als bouwkundige, met aantoonbare ervaring in het uitwerken van ontwerpen in de fasen DO, BE en UV
  • Beheersing van het Revit-pakket
  • Affiniteit met architectuur is een pré

Wij bieden;

  • Een aanstelling van 32 tot 40 uur.
  • Een jonge en dynamische werkomgeving
  • Werken aan uiteenlopende opgaves, met een focus op particulier opdrachtgeverschap.

De werkzaamheden zullen plaatsvinden op ons kantoor in Nieuwe Niedorp. Voor meer informatie over ons team, zie www.taats.nl
Ben je geïnteresseerd in deze functie? Stuur dan je reactie met CV naar info@taats.nl t.a.v. Nico Dekker.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld


VACATURE BOUWKUNDIG REVIT TEKENAAR

In verband met uitbreiding in het opdrachtenpakket zijn wij per direct op zoek naar een ambitieuze bouwkundig Revit-modelleur.

Functieomschrijving:
We bieden je een uitdagende baan. De projecten zijn zeer uitlopend en betreffen zowel nieuwbouw als verbouw projecten.
De werkzaamheden zullen bestaan uit het tekenen en detailleren van diverse projecten in Revit. Je komt te werken in een sterk team van tekenaars, projectleiders en architecten om alle opdrachten die binnenkomen aan te pakken.

Functie-eisen:
– bij voorkeur 2 jaar tekenervaring
– beheersing van het Revit-pakket
– beschikbaarheid 32 uur tot 40 uur per week
– HBO werk- en denkniveau,

De werkzaamheden zullen plaatsvinden op ons kantoor in Nieuwe Niedorp. Voor meer informatie over ons team, zie www.taats.nl
Ben je geïnteresseerd in deze functie? Stuur dan je reactie met CV naar info@taats.nl t.a.v. Nico Dekker.


bijzondere details

metselwerk moderne woning
metselwerk moderne woning
De puntjes moeten nog op de i worden gezet, maar nu al is te zien hoe bijzonder deze woning in De Draai te Heerhugowaard is, dankzij de door bouwbedrijf Remco Broersen prachtig uitgevoerde details.


Moderne bosvilla Heiloo

Plan Haagbeuk bestaat uit twee bomenrijke kavels in de nieuwe woonwijk Zuiderloo in Heiloo. Het uitgangspunt is de woning vrij te plaatsen op het kavel en de bestaande bomen te handhaven.

Plattegrond bosvilla Heiloo
Wij hebben ons bij het vormen van het concept laten inspireren door een boomhut. Het beleven van de omgeving op verschillende hoogtes, het spel van gesloten en open ruimtes en de kinderlijke  beleving van het bos.
Concept bosvilla Heiloo

Het concept is vertaald naar een ontwerp met verschillende rechthoekige volumes die op en naast elkaar gesitueerd zijn met ieder een eigen hoogtebeleving. De woonkeuken aan de voorzijde ligt iets verdiept, de wooonkamer aan de achterzijde ligt juist hoger en de slaapvertrekken op de 1e verdieping kijken uit op de kruinen van de bomen.

De gevels worden voorzien van een stuclaag met ‘leemeffect’ met een grove textuur. De
karakteristieke bewerking van de pleisterlaag in combinatie met een grijs-bruinen kleur voegt het gebouw mooi tussen de bomen.

Impressie bosvilla Heiloo

 

 


“De Tuinen”

Het “cpo project” De Tuinen is enthousiast ontvangen door de gemeente. Het plan voor de nieuwbouw van vier levensloop bestendige woningen in Ursem is goedgekeurd door de welstandscommissie. Naar verwachting zal eind 2019 het project gerealiseerd zijn.


Video blog voor Klaver Makelaardij

Als partner van Klaver Makelaardij en als deskundige op het gebied van vergunningen, regelgeving en bouwen hebben wij samen een informatieve vlog opgenomen, zie hier het resultaat…


AIA-Architectuurprijs 2017 in Langedijk

AIA nomineert twee van onze projecten voor de architectuurprijs 2017…

Wij zijn erg blij met en trots op deze eervolle nominaties. Zeker omdat wij bij beide eigenzinnige, streekeigen en duurzame projecten zowel bij het ontwerp, aanvragen van alle vergunningen als bij de bouwvoorbereidingen betrokken waren.

Komt u ook op ons stemmen? Dat kan van 9 tot 22 juni 2017 in het schilderachtige Museum Broekerveiling in Broek op Langedijk tijdens de kosteloze tentoonstelling De stad centraal, hedendaagse architectuur in Langedijk over de twintig genomineerde gebouwen voor deze AIA-architectuurprijs.

Wilt u onze ontwerpen eens in hun omgeving zien? Fiets dan na de prijsuitreiking op 22 juni 2017 om 14.00 uur onder leiding van een deskundige gids mee met de architectuurfietstocht langs alle genomineerde gebouwen.


Woonhuis plan Vaart in Alkmaar

Nu de steigers rondom de woning zijn afgebroken is het vakmanschap van de leidekkers goed zichtbaar geworden. De buitenkant van woning is daarmee bijna klaar.

Aannemer Appelman zal over een aantal weken het project opleveren.


Bedrijfspand A.N. Boekel BV

Met de open dagen bij A.N. Boekel BV hebben we een mooie periode afgesloten. Van ontwerp tot bouwbegeleiding zijn wij betrokken geweest bij de nieuwbouw van het prachtige bedrijfspand. Gefeliciteerd mannen van Boekel!


Hoogste punt van moderne schuurwoning bereikt

In Haringhuizen heeft aannemersbedrijf BOV de prefab kap geplaatst. Nu het hoogste punt is bereikt zijn de contouren van de schuurwoning goed zichtbaar.

Klik op deze link om de 3D impressies te bekijken.
image

image
image

Kapbergwoning in West-Graftdijk bijna klaar

De nieuwbouw van deze prachtige kapbergwoning in West-Graftdijk is bijna gereed.

De pergola aan de zijgevel moet nog geplaatst worden en de afbouw binnen is gestart.

Nog een paar maanden….

Kapbergwoning

Woning “Prinsenbeek”

Het ontwerp voor de nieuwbouw van deze moderne woning in Prinsenbeek is door de welstandscommissie goedgekeurd.


[:nl]Eigenzinnig wonen mogelijk voor meer mensen[:]

[:nl]Nico Dekker ontdekte tijdens zijn werk bij zijn toenmalige werkgever dat er vraag is naar het ontwerp van eigenzinnige woningen die bereikbaar zijn voor verschillende budgetten. Met zijn onderneming springt hij nu handig in op deze vraag en ontwikkelde, naast de mogelijkheid om woningen op maat te laten ontwerpen, een aantal cataloguswoningen. Dit zijn woningen die allemaal hetzelfde uitgangspunt hebben, maar die aan de hand van kleine details toch helemaal naar de hand van de eigenaar kunnen worden gezet.[:]


Nico Dekker Ontwerp & Bouwkunde zoekt bouwkundig Revit tekenaar.

[:nl]Als Revit tekenaar oftewel 3D modelleur ben je actief met het tekenen aan projecten in de woningbouw.
Wij zoeken per direct een bouwkundig Revit tekenaar (MBO of HBO) met 0 tot 5 jaar ervaring, iemand voor 3 dagen per week, dienstverband in loondienst voor bepaalde tijd, of freelance.
Hou je van detailleren, heb je liefde voor het vak en voldoe je aan de criteria? Stuur dan je reactie met CV én beknopte portfolio aan;

Nico Dekker: info@nicodekker.com[:]


[:nl]Stolp Moerbeek[:]

[:nl]Het jaar is goed begonnen met een bijzondere opdracht  namelijk  de nieuwbouw van een stolpwoning in de Moerbeek.
Het maken van een schetsontwerp,  aanvragen van de omgevingsvergunning, de bouwvoorbereiding en bouwbegeleiding zijn onderdeel van deze opdracht.
De huidige stolp is sterk verouderd en verbouwen is daarom geen optie. De nieuwe stolp zal lijken op de huidige zodat het karakteristieke dorpsbeeld in stand blijft. Een sober gedetailleerde Noord Hollandse stolp.[:]


[:nl]Kinderdagverblijf De Keet aan de Langereis[:]

[:nl]Niedorp, 23-9-2011. Na een jarenlange zoektocht in de gemeente Niedorp heeft De Keet een geschikte locatie gevonden voor een nieuw kinderdagverblijf met BSO.

De eerste sfeerimpressies zijn inmiddels gemaakt en we zijn nu druk doende met het maken van het voorlopig ontwerp.

Aan de Langereis in Winkel wordt een voormalige stolpboerderij verbouwd voor naschoolse opvang voor basisschool kinderen. Geheel in landelijke stijl zal daar achter een nieuw kinderdagverblijf gebouwd worden.[:]


[:nl]Hoogste punt[:]

[:nl]Bouwline is voortvarend aan de slag gegaan. Vijf weken na de sloop is de kap al geplaatst.[:]