CPO Trambaan

foto’s CPO Trambaan

Wat is een CPO-traject nu precies? Oftewel, een collectief particulier opdrachtgeverschap.
Dit is een traject waarbij er bijvoorbeeld een bestaand pand wordt aangekocht, die op eigen initiatief wordt ontwikkeld.

Een mooi voorbeeld hiervan is het ‘oude’ Parlan gebouw in Winkel. Het pand werd aangekocht door een particulier collectief.

Bestemmingsplan wijziging
Het collectief kreeg in de startfase te maken met een bestemmingsplan wijziging, want de bestemming ‘zorg’ moest omgezet worden naar ‘wonen’.
Taats werd gevraagd om hierin mee te denken en ontwierp vier appartementen. Het pand leende zich perfect voor de realisatie hiervan. Taats maakte een nieuwe indeling en met het nieuwe ontwerp, voldoen de appartementen perfect aan het bouwbesluit. Om aan de buitenkant daglicht naar binnen te laten vallen werden er kozijnen en vensters geplaatst.

Relatief eenvoudig werd dit pand omgeturnd van ‘zorg’ naar ‘wonen’ en de gemeente verleende hieraan direct zijn medewerking.

,,Het is erg interessant om met een groep particulieren samen te werken aan een project als dit. Daarbij scheelt het enorm veel geld voor het collectief, omdat er geen projectontwikkelaar bij betrokken is”, zegt Nico Dekker.

OpdrachtgeverCPO Trambaan
LocatieWinkel
Inhoud2600
Gebruiksoppervlak800
Bouwwijzetransformatie bestaande bouw
Oplevering2017

Vrijblijvend uw woonwensen bespreken?

Neem contact met ons op voor een afspraak

Contact

Soortgelijke projecten