Stadsvilla in Utrecht

foto’s Stadsvilla in Utrecht

Deze Utrechtse stadsvilla heeft veel authentieke details, zoals de klassieke goten en daklijsten. Een belangrijk uitgangspunt was, dat de voorgevel rijk gedetailleerd zou worden en de zijkanten rustiger, net als de herenhuizen aan de stadsparken van Utrecht. Het grappige van deze wijk is, dat de gevels niet aan elkaar vastzitten maar losstaan. De stadsvilla heeft veel ambachtelijke details en een klassieke stijl heeft de overhand. De indeling is traditioneel. Op de begane grond bevindt zich de woonkamer en de keuken. Tevens is er een groot bijgebouw. De eerste verdieping is volledig ingericht voor de kinderen, die allemaal een eigen slaapkamer hebben. De derde verdieping is voor de ouders. Hier is een geweldige loft gecreëerd. Door het afgeknotte schilddak is hier een hele mooie dubbelhoge ruimte ontstaan, met een groot oppervlakte, prachtige zichtlijnen en een entresol.

U herkent vast de stijl van de oude stadswijken in de binnensteden; hoge statige parkrand-villa’s met veel cachet. Deze oude wijken waren de inspiratiebron voor nieuwbouwwijk Maximapark in Utrecht. De nieuwe wijk kreeg specifieke stedenbouwkundige regels mee. Het moest een statige en rijk gedetailleerde wijk worden, maar de architect had wel de vrijheid om het wat speelser in te vullen.
Voor Taats een prachtige opdracht om mee aan de slag te gaan.

Om het licht naar binnen te halen zijn er hoekramen aan de bovenkant en hoge risalieten aan de zijkant ontworpen (dit is een gedeelte van een gevel, dat over de volle hoogte naar voren uitspringt. Het woord is afkomstig van het Italiaanse risalto oftewel uitbouw).
De Romaanse boog kenmerkt de speelsheid. De natuurstenen spekbanden, klassieke gootlijsten, en gemetselde penanten verwijzen terug naar de ‘oude stadswijken’ en de moderne risalieten maken het geheel eigentijds en een tikkeltje eigenwijs.
Aan de achterkant overheerst de moderne vormgeving. De aanbouw heeft een plat afgedekt dak en strakke raamvensters.

De Utrechtse stadsvilla voldoet volledig aan de BENG-norm en is bijna volledig energieneutraal gebouwd met een warmtepomp, zonnepanelen en een zeer hoge isolatiewaarde.

Benieuwd hoe het ontwerp van deze energie neutrale villa in Utrecht tot stand is gekomen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, wij vertellen u graag het hele verhaal. Het bouwen van een villa doen we graag samen met u.

OpdrachtgeverBouwbedrijf Kok
LocatieVleuten
Inhoud835
Gebruiksoppervlak205
Bouwwijzetraditioneel
Oplevering2022

Vrijblijvend uw woonwensen bespreken?

Neem contact met ons op voor een afspraak

Contact
Stadsvilla in Utrecht achterkant
Stadsvilla in Utrecht Voorkant