Nieuwbouw moderne villa Castricum

foto’s Nieuwbouw moderne villa Castricum

Moderne kubistische villa

In het centrum van Castricum zijn een aantal ‘vrije kavels’ gesitueerd. Voor één van deze kavels, gelegen op een hoek aan een drukke weg, omringd met een jaren ’70 bebouwing, mocht Taats een ontwerp maken voor een moderne villa. De wens van de opdrachtgever was helder. Een moderne villa die functioneert als luxe gezinshuis, voor een familie met kleine kinderen. De materialen moeten luxueus zijn en het lijnenspel strak vormgegeven. De uitstraling; modern, fris, warm en uitnodigend. Daarnaast waren ruimtelijkheid en aandacht voor buitenruimtes twee speerpunten.

Contrast

Taats heeft zich eerst laten leiden door de stedenbouwkundige situatie. De villa staat op een hoek, dus fungeert als ‘baken’ oftewel herkenningspunt in de wijk. Dit is aangesterkt door de bovenkant naar voren te schuiven, zodat het naar de weg toekomt. Door het verschuiven van dit ‘bovenvolume’ van de onderbouw af, creëer je een herkennings- en draaipunt. Het resultaat hiervan is dat de onderkant juist naar achter is geschoven, wat intimiteit geeft. Daarmee is het ook een terugstap van de drukke weg, waardoor het mogelijk is veel glas toe te passen. Door het gebruik van natuursteen voor de onderplint en schoorsteen en de wit gestucte bovenkant, ontstaat er een mooi fris en tegelijkertijd warm contrast met de ietwat grauwe jaren ’70 omgeving.

Materialen van de moderne woning

Naast de witte frisse uitstraling zijn er warme materialen, zoals houten lamellen en houten accentvlakken tussen de kozijnen op de eerste verdieping. De entree van de villa is extra uitnodigend en vriendelijk gemaakt, door houten accenten met een verborgen deur te ontwerpen in het natuurstenen metselwerk. Tevens fungeert de entree als een soort carport en vormt dit bouwdeel een tegenhanger van het strenge witte blok wat erboven hangt. De veranda is eveneens voorzien van luxe, exclusieve materialen en is voorzien van mooi natuursteen en geoliede houten delen.

Het daglicht valt diep naar binnen

De entree is ruim en in een openverbinding naar de beneden liggende verdieping met riante trap. De pui aan de voorzijde voert het daglicht diep de ruimte binnen. Vanuit de entree loop je de living in, met doorzicht naar de veranda en achterliggende tuin. Dit fungeert als een soort as en is doorgetrokken naar de verdieping. Boven zijn er verschillende slaapkamers. Die as resulteert in prachtige doorzichten naar de straat en de omgeving. De villa is volledig energie neutraal, heeft
LocatieCastricum
Inhoud750
Gebruiksoppervlak190
BouwwijzeTraditioneel
AannemerKesselaar
Oplevering2020

Vrijblijvend uw woonwensen bespreken?

Neem contact met ons op voor een afspraak

Contact
Moderne villa met houtaccenten
Moderne villa, kubus vorm met overstek
Moderne villa met inpandige carport
Moderne villa met wit stucwerk en natuursteen
een warmtepomp met bodembron, een zeer hoge isolatiewaarde en zonnepanelen. Er is ook een uitgebreid lichtplan met design armaturen ontworpen, voor zowel binnen als buiten. Zo zijn alle plekken mooi met elkaar verweven, mooi vormgegeven en leef je in een afgesloten wereld ten opzichte van de drukke weg. Boven kijk je hier overheen de ruimte in. Benieuwd naar het complete verhaal achter deze energie neutrale moderne woning? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak