Levensloopbestendige villa Schagen

foto’s Levensloopbestendige villa Schagen

Levensloopbestendige en ingetogen woning

De grote charme van een nieuwbouwwoning is dat je wensen exact tot leven kunt laten komen. Voor deze nieuw te bouwen villa in Schagen kreeg Taats een aantal heldere wensen door. De bewoners wilden gelijkvloers kunnen leven, maar wél met een royale eerste en tweede verdieping. Om hieraan te kunnen voldoen is er een lift geplaatst, waardoor alle verdiepingen met elkaar verbonden zijn. Hierdoor is de woning meteen levensloopbestendig geworden.

De begane grond bestaat uit het eet- en woongedeelte en kan ingericht worden als slaapvertrek. De eerste etage is ontworpen voor de gasten met slaapvertrekken, twee badkamers en een groot dakterras. De tweede verdieping wordt ingericht als sportruimte.

Achterkant is de verbinding met buiten
Het wonen is vooral aan de achterkant gericht, waar een prachtig uitzicht over het water is. Omdat het contact met buiten heel belangrijk is, zijn er verschillende buitenplekjes gecreëerd. Hier kun je eindeloos genieten van de natuur om je heen. De serre behoort ook tot één van de plekken waar binnen en buiten ultiem met elkaar verbonden zijn.

De kunst was, om volgens de wens van de opdrachtgevers, de grote volume van de villa wat bescheiden uit te laten pakken. “Niet te pompeus” was de opdracht. De kap doet hierbij zijn werk, want door de lage goot van de kap aan de voorkant, heeft de woning een ingetogen uitstraling.

Om de massa te breken is ervoor gekozen de eerste bouwlaag in metselwerk uit te voeren, met daarboven een houten bekleding.
Dakkapel en entree zijn aangezet met hout om deze te accentueren.

De garage is wat groter gebouwd zodat er later een slaapkamer van gemaakt kan worden, oftewel levensloopbestendig.

Ten aanzien van duurzaamheid is het hele dak voorzien van zonnepanelen.

De villa is goed geïsoleerd en een warmtepomp met bodembron verwarmd de woning.

Wilt u meer weten over deze levensloopbestendige villa in Schagen? Omdat u zelf plannen heeft om een villa te bouwen? Neem dan contact op voor een vrijblijvend en gratis advies.

LocatieSchagen
Inhoud1350
Gebruiksoppervlak300
Bouwwijzetraditioneel
AannemerDe Bruyne Bouw
Oplevering2020
Categorieën

Vrijblijvend uw woonwensen bespreken?

Neem contact met ons op voor een afspraak

Contact