Moderne aanbouw, Ursem

foto’s Moderne aanbouw, Ursem

'Harmonieuze integratie met de bestaande woning'

Het vertrekpunt was helder: we moesten een leefruimte op de begane grond realiseren voor gelijkvloers wonen, terwijl de eerste verdieping zou dienen als gastenkamers met een kleine badkamer. Daarnaast was er de wens voor een ruime veranda met terras. Even belangrijk was het om de bestaande woning in ere te houden.

We begonnen met een gedegen onderzoek naar de specifieke wensen en eisen voor elke ruimte. Hierbij stond het creëren van een ruimtelijk ontwerp centraal, waarbij binnen en buiten naadloos op elkaar zouden aansluiten. We wilden ook bewust een contrast creëren tussen de bestaande woning en de nieuwe uitbreiding.

Een opvallend kenmerk van de benedenverdieping is de bijzondere plattegrond, met een centraal trappenhuis dat de verschillende vertrekken omringt. Hierdoor ontstaat een harmonie tussen binnen- en buitenruimte. De slaapkamers met badkamer zijn ontworpen als afgezonderde ruimtes om maximale privacy te waarborgen.

De moderne aanbouw kenmerkt zich door strakke lijnen en grote glasvlakken die zorgen voor prachtige lichtinval. Dit alles is in harmonie met de bestaande woning, waardoor een integratie ontstaat.

De woning is volledig energieneutraal dankzij zonnepanelen, warmteterugwinning ventilatie en een warmtepomp. Daarnaast draagt het materiaalgebruik bij aan uitstekende isolatie.

De opdrachtgever en wij werkten nauw samen, met tweewekelijkse afspraken om ervoor te zorgen dat hun visie voortdurend werd geïntegreerd in het ontwerp. Om de visie concreet te visualiseren, creëerden we 3D-impressies waarin diverse materialen en ontwerpopties werden getoond.

De moderne aanbouw is omsloten door veel groen en manifesteert zich in de besloten tuin zonder afbreuk te doen aan de ingetogen architectuur van de omgeving. Dit project laat zien hoe een zorgvuldig ontworpen moderne aanbouw mooi kan samengaan met een traditionele omgeving.

LocatieUrsem
Inhoud434
Gebruiksoppervlak110
BouwwijzeHoutskeletbouw
AannemerVerbart
Oplevering2023
Doorlopen fasesVoorlopig ontwerp, definitief ontwerp, bestek, bouwbegeleiding
Categorieën

Vrijblijvend uw woonwensen bespreken?

Neem contact met ons op voor een afspraak

Contact