Moderne aanbouw Nieuwe Niedorp

foto’s Moderne aanbouw Nieuwe Niedorp

Voor dit project kregen wij de opdracht om de leefruimte op de begane grond van een jaren 60 woning te vergroten. De opdrachtgever had als belangrijkste wens dat de keuken en eetruimte gericht zouden zijn op de tuin en dat er een ruimtelijke verbinding zou zijn met de buitenruimte door middel van een grote glaspui. Ook moest het ontwerp een strakke en moderne vormgeving hebben.

Om aan deze wensen te voldoen, gingen we eerst aan de slag met het inventariseren van alle eisen van de opdrachtgever. Vervolgens hebben we verschillende plattegrondvarianten bedacht. Nadat we de definitieve plattegrondindeling hadden vastgesteld, hebben we een globaal en abstract volumeontwerp ontwikkeld. Daarna bepaalden we de gevelindeling en materiaalkeuzes en hebben we het technische ontwerp uitgewerkt.

In het ontwerp hebben we de wensen van de opdrachtgever op een bijzondere manier verwerkt. Zo kan de grote glazen vouwwand letterlijk de leefruimte met de tuin verbinden. De glazen lichtstraat accentueert de overgang van bestaande bouw en aanbouw en geeft veel daglicht bij de eettafel. Hierdoor wordt de gewenste ruimtelijke verbinding met de tuin op een unieke manier gerealiseerd.

Wat dit project extra speciaal maakt, is de strakke en moderne vormgeving van de aanbouw in contrast met de jaren 60 woning. Dit contrast creëert een heldere volumeopbouw, waardoor de bestaande woning zijn karakteristieke uitstraling behoudt. Oud en nieuw versterken elkaar en creëren een unieke combinatie die past bij de wensen van de opdrachtgever en de omgeving van de woning.

LocatieNieuwe Niedorp
Inhoud100
Gebruiksoppervlak30
BouwwijzeHoutskelet Bouw
AannemerPiet Blauw
Oplevering2021
Categorieën

Vrijblijvend uw woonwensen bespreken?

Neem contact met ons op voor een afspraak

Contact
moderne aanbouw
moderne aanbouw
moderne aanbouw
moderne aanbouw
moderne aanbouw
moderne aanbouw
moderne aanbouw