Schuurwoning Nieuwe Niedorp

De pittoreske Dorpsstraat in Nieuwe Niedorp is een prachtig decor voor deze schuurwoning, waar modern en robuust een huwelijk hebben gesloten. Samen zijn ze een subliem paar die haar ‘acte de présance’ geeft in deze prettige omgeving. Deze verschijning zal ongetwijfeld menig voorbijganger een glimlach op de lippen toveren, want ze is een welkome lust voor het oog.

In deze schuurwoning worden binnen- en buitenleven op een subtiele wijze samengevlochten, waardoor er ontzettend veel ruimtegevoel en vrijheid ontstaat. De woning is voor een tweepersoonshuishouden ontworpen, maar heeft genoeg oppervlakte om gasten te huisvesten. Het mooie is, dat alles zich onder hetzelfde dak afspeelt. Door de grote raampartijen en gemakkelijke verbindingen naar buiten kun je in deze bijzondere woning zowel de zon zien opkomen, als onder zien gaan. De glinstering van de ochtendzon die de slaapkamer in danst en de romantiek van de neergaande avondzon die weerspiegelt in een glas wijn.

De woning is zo ontworpen dat je de prachtige achtertuin, een fruitgaard, vanuit verschillende leefgedeelten kan zien. Bij de andere woonvertrekken, zijn er zichtlijnen naar de gezellige Dorpsstraat ontworpen, zodat rust en reuring gemakkelijk samenvallen. Wat opvalt in het materiaalgebruik is het robuuste hout dat het dak draagt, de gepotdekselde houten planken die zijn gebruikt voor de muren (die natuurlijk niet kunnen ontbreken bij een schuurwoning) én de stoere stevig gemetselde schoorsteen in het midden, die symbool staat voor het van binnen naar buiten leven. Want deze eyecatcher is zowel binnen als buiten te zien én te gebruiken. Hij staat in de tuinkamer helemaal met glas naar boven is opengewerkt, evenals de woonkeuken waarin je tot de nok van het huis kunt kijken.

Deze schuurwoning is een ‘nul energiewoning’. Dit houdt in dat alle energie die gebruikt wordt in de woning, opgewekt wordt bij de woning zelf, door zonnepanelen en een warmtepomp met bodembron. Waardoor ook het behoud van de natuur een belangrijke rol speelt in dit bijzondere huwelijk.



Locatie: Nieuwe Niedorp
Inhoud: 880
Gebruiksoppervlak: 174
Bouwwijze: Traditioneel
Aannemer: Bouwbedrijf Hans Bossen
Oplevering: 2020

  • Schuurwoning gelijkvloers
  • Schuurwoning laten bouwen, gelijkvloers en energie neutraal

Andere projecten