Schuurwoning Burgerbrug

foto’s Schuurwoning Burgerbrug

'Modern comfort in een landelijke omgeving'

Dit project in Burgerbrug is een mooi voorbeeld van hoe we de wensen van onze opdrachtgevers omzetten in een ontwerp dat perfect past in de omgeving. De wens van de opdrachtgever was een leefruimte op de begane grond en die aansluit op de tuin, terwijl de bovenverdieping ruimte biedt voor slaapkamers en een badkamer. En dit alles met een eigentijdse uitstraling die past bij de landelijke omgeving.

We zijn gestart met een gedetailleerde inventarisatie van de individuele eisen voor elke ruimte, waarbij we bijzondere aandacht hebben besteed aan de praktische indeling. Om de concepten tastbaar te maken, hebben we 3D-visualisaties ingezet om diverse materialen en ontwerpmogelijkheden te tonen.

Onze samenwerking met de opdrachtgever was nauwgezet, met regelmatige tweewekelijkse bijeenkomsten om ervoor te zorgen dat hun visie altijd de kern vormde van het ontwerp. Het resultaat was een bijzondere plattegrond voor de begane grond, met een centraal trappenhuis dat de verschillende ruimtes met elkaar verbindt.

Wat deze eigentijdse schuurwoning extra bijzonder maakt, zijn de grote glasoppervlakken die zorgen voor veel natuurlijk licht en een strak lijnenspel. De locatie van de woning draagt ook bij aan zijn bijzondere karakter, gelegen aan de toegang van de nieuwe woonwijk en aan de oever van een brede waterloop. Deze landelijke omgeving fungeerde als inspiratie voor het ontwerp, resulterend in een schuurwoning die aansluit bij de omgeving. Het ontwerp van de karakteristieke zadeldakwoningen in de straat diende als basis. Hierbij zijn de gevels en daken afgewerkt met materialen en kleuren die typerend zijn voor de streek, maar toch een moderne en strakke uitstraling behouden.

Tot slot stond duurzaamheid hoog in het vaandel, en daarom is de woning volledig energieneutraal dankzij zonnepanelen, warmteterugwinning ventilatie en een warmtepomp.

LocatieBurgerbrug
Inhoud750
Gebruiksoppervlak190
BouwwijzeHoutskeletbouw
AannemerHolland Systeembouw
Oplevering2021

Vrijblijvend uw woonwensen bespreken?

Neem contact met ons op voor een afspraak

Contact