Schuurwoning bouwen

Schuurwoning bouwen

Schuurwoning bouwen

Woont u graag in een huis als onderdeel van het landschap? Dit is hét uitgangspunt voor het ontwerp van een schuurwoning. Natuurlijk woont u graag op een mooie plek en daarom is het uw wens dat uw woning zoveel mogelijk opgaat in de omgeving. Dan is de keuze voor een schuurwoning bouwen snel gemaakt. Het bouwen van een schuurwoning vraagt om een gedegen en deskundige aanpak. Daarom is samenwerken met Taats een uitstekende keuze. Wat kunnen wij voor u betekenen als het gaat om het ontwerpen van een schuurwoning?

Wat is een schuurwoning?

De schuurwoning is enorm in opkomst, maar wat zijn de kenmerken van een schuurwoning? Dit type woning kenmerkt zich voornamelijk door een sobere en eenduidige vorm. Karakteristiek kenmerk voor een schuurwoning is het gebruik van natuurlijke materialen en weinig details. Vaak is de schuurwoning een langgerekt staafmodel en heeft het een flauwe kap, zonder aanbouw. In het ontwerp zijn soms ook typische kenmerken uit een bepaalde streek verwerkt. Denk bijvoorbeeld aan een rieten dak. Bij het laten bouwen van een schuurwoning werkt u vaak samen met een architect. Dit doet u om specifieke wensen zorgvuldig vorm te geven.

Moderne of klassieke schuurwoning

Bij een schuurwoning bouwen denkt u vooraf na over de uitstraling. U wilt graag een woonstijl die bij u past en aansluit op uw wensen. Kies bijvoorbeeld voor een moderne of klassieke schuurwoning. Een schuurwoning wordt veelal op een moderne wijze ontworpen, maar natuurlijk is het ook een optie om te kiezen voor een schuurwoning met een landelijke uitstraling. Sowieso wordt er veelvuldig gebruik gemaakt van natuurlijke materialen waardoor de woning perfect opgaat in het landschap. Kortom: een landelijke schuurwoning is een woning waar u zich helemaal thuis voelt en waarbij aandacht is voor uw specifieke wensen. Bekijk hier alle voorbeelden van schuurwoningen

Energiezuinige woningen

Naast een mooie uitstraling is het ook zinvol om na te denken over een energiezuinige schuurwoning. Duurzaamheid voert daarbij de boventoon in het ontwerp en ook op dat vlak denken we bij Taats graag met u mee. De bouwkundigen van ons architectenbureau besteden bijvoorbeeld aandacht aan drievoudige beglazing, zonnepanelen, natuurlijke ventilatie en nog veel meer. Daarmee is uw schuurwoning toekomstbestendig en gaat hij jarenlang mee. Bovendien levert u hiermee een unieke bijdrage aan een duurzamere en dus betere wereld.

Schuurwoning bouwkosten

Vanzelfsprekend brengt het ontwerpen en bouwen van een schuurwoning kosten met zich mee. Wat kost een schuurwoning nu eigenlijk en waar moet u zoal rekening mee houden bij het laten bouwen van een schuurwoning?

Wat kost het om een schuurwoning te bouwen?

Het prijskaartje van een schuurwoning wordt bepaald door een aantal factoren. Locatie en afmetingen van de schuurwoning spelen een rol, maar ook het gebruik van de materialen en afwerking. Uw budget bepaalt wat bij u past en wat er financieel mogelijk is. Bij het ontwerpen van een schuurwoning is het vaak mogelijk om een indicatie te krijgen van de bouwkosten die een schuurwoning bouwen met zich meebrengt.

Schuurwoning ontwerp

Is het uw wens om zich te wonen in een schuurwoning en werkt u daarom graag samen met een professioneel architectenbureau? Voor een schuurwoning ontwerp en een nauwkeurige berekening van de bouwkosten zit u bij ons helemaal goed. Taats heeft de nodige jaren ervaring in het bouwen van allerlei typen schuurwoningen. Daarom is het zinvol om Taats Architecten in te schakelen voor een schuurwoning ontwerp. Samen met u gaan we op zoek naar de perfecte 'kapschuur' om in te wonen, maar wel met de vormgeving, details en materialen die u wenst!

Vertaal uw wensen naar een ontwerp door Taats Architecten

Wilt u een schuurwoning laten bouwen en zoekt u een architectenbureau dat uw wensen kan vertalen naar een ontwerp? Voor het ontwerpen van een verrassende en duurzame schuurwoning bent u bij ons aan het juiste adres. Wij hanteren een laagdrempelige aanpak en laten onze creativiteit graag de vrije loop. Daarnaast brengen we u graag in contact met de beste vaklui om het ontwerp te laten uitvoeren. Bel of mail daarom direct voor het maken van een afspraak.