Vrijstaande woning Broek op Langedijk

Deze vrijstaande woning in Broek op Langedijk is een herontwerp van een standaard cataloguswoning, gelegen in een rustig en landelijke omgeving in Noord-Holland met veel groen en water in de directe omgeving.

De plattegrondindeling van de woning is behouden, terwijl er tegelijkertijd een moderne uitstraling is gegeven die aansluit bij de specifieke eisen uit het beeldkwaliteitsplan van de gemeente. Om dit te bereiken zijn eerst de plattegronden en ruimtes besproken en vervolgens de gewenste daglichttoetreding en uitzichten naar buiten bepaald.

De plattegronden waren al vastgesteld, dus het ontwerp was voornamelijk gericht op de buitenkant van de woning. De woning heeft een speelse eigenzinnige uitstraling gekregen met een streekeigen volume.

De woning is gelegen op een hoek bij de entree van de wijk. Dit geeft de woning een opvallende plek binnen de wijk, met een grote erker aan de voorzijde die als hoekaccent fungeert. Aan de achterzijde is een groot hoekkozijn geplaatst, die een prachtig uitzicht biedt op de haven, waar de opdrachtgever een eigen aanlegplek heeft. Dit kozijn is ontworpen als bandraam (horizontaal) en is hoger geplaatst om de privacy van de bewoners te beschermen.

Met haar hoofdvorm, twee laags met zadeldak past de woning goed in de omgeving met streek/dorpse bebouwing. De woning is verder modern vormgegeven, wat goed aansluit op de andere woningen in de wijk. De woning is gebouwd met hoogwaardige materialen en is duurzaam ontworpen, en sluit daarmee perfect aan op de eisen van de opdrachtgever en de gemeente.

Zelf plannen voor het bouwen van een moderne woning met een verrassend ontwerp? Neem dan contact op voor een vrijblijvende inspiratiesessie.Locatie: Broek op Langedijk
Inhoud: 650
Gebruiksoppervlak: 175
Bouwwijze: Traditioneel
Aannemer: Theo Kruijer
Oplevering: 2022

  • Moderne woning met zadeldak
  • Moderne woning met zadeldak
  • Moderne woning met zadeldak

Andere projecten