Nieuwbouw moderne woning Broek op Langedijk

Naast het Rijk der duizend eilanden, aan twee kanten omsloten door vaarwater uit dat oorspronkelijke landschap, staat deze nieuwbouw woning in Broek op Langedijk. Haar vorm past bij de sobere huizen in deze streek, haar zwarte geveldelen bij hun stoere, geteerde gevels. Allesbehalve sober zijn haar twee voorgevels in uitbundige grijstinten: antraciet dakdelen, gemeleerd grijze bakstenen en blauwgrijs zink. Zinken kozijnen omlijsten vorstelijk de van vloer tot dak doorlopende ramen in de lange voorgevel. in de smallere gevel een indrukwekkend raam op de verdieping.

Een bijzondere inbreilocatie vraagt om een verrassend ontwerp. Op een met grijsgemeleerde bakstenen gemetselde muren na is de achterpui van glas waardoor binnen en buiten in elkaar over lijken te lopen. Door al die ramen lijkt het binnen nog ruimer. De wand en de overkapping van de veranda zijn strak wit, alleen onderbroken door een smal lang raam op ooghoogte dat doorloopt in de woonkamer waardoor ook hier binnen en buiten in elkaar overlopen. Door het lange smalle raam kijk je over de vaart.

Veel vaarten en sloten zijn al gedempt, maar vanaf deze woning vaar je zo een nog zeldzaam stukje natuur in. De schilderachtige eilandjes, vaargeulen en meren van het Rijk der duizend eilanden zijn namelijk in de zeventiende eeuw ontstaan doordat boeren in drassig gebied sloten graven, de sloten uitbaggeren en het land met de vruchtbare bagger ophogen.

Moderne woning bouwen met een verrassend ontwerp? Neem vrijblijvend contact op voor een inspirerende sessie.Locatie: Oxhoofdpad - Broek op Langedijk
Inhoud: 700
Gebruiksoppervlak: 220
Bouwwijze: traditioneel en houtskelet
Aannemer: Bouwbedrijf Remco Broersen
Oplevering: 2015

  • nieuwbouw moderne woning met schuindak Broek op Langedijk
  • moderne_woning_met_schuindak
  • moderne_woning_met_schuindak
  • moderne_woning_met_schuindak
  • moderne_woning_met_schuindak
  • moderne_woning_met_schuindak
  • moderne_woning_met_schuindak

Andere projecten