Eigentijdse woning in Broek op Langedijk

foto’s Eigentijdse woning in Broek op Langedijk

Deze moderne woning op Langedijk grenst aan de achterzijde aan het Duizendeilandenrijk. Een unieke ligging, met aan de voorzijde de gezellige Dorpsstraat en aan de achterzijde de natuur.
Er is een prachtig uitzicht op het water en de eilanden. Daarbij heeft het perceel ook een eigen eilandje, die met een brug verbonden is naar het huis. Het gebouw heeft dus twee verhalen in zich; de karakteristieke Dorpsstraat van Langedijk én de eilanden.
Aan de voorzijde was het belangrijk om goed aan te sluiten op de huidige bebouwing. Er is gekozen voor baksteen met een sobere uitstraling. Het is wel een moderne interpretatie geworden van de huidige bebouwing, die je terug kan vinden in de speelsheid van de kozijnplaatsing en de verticaliteit van de terugliggende verticale metselwerkvlakken met aluminium kaders.

Split level woning

Omdat het vrij smalle straten zijn, is er dieptewerking in de gevel gemaakt. Een dieptewerking kan heel veel toevoegen voor de voorbijganger. De achterkant is bijna het tegenovergestelde, compleet in glas uitgevoerd. Omdat het zicht naar achter vanuit alle vertrekken wenselijk is, is er een ‘split level’ woning ontworpen.
Split level betekent bij deze woning, dat de keuken aan de achterzijde ruim een meter lager ligt dan de weg aan de voorzijde. Daarom verspringen alle vloeren aan de achterzijden. Dat lijdt ertoe dat je aan de achterzijde drie lagen kan maken en voor twee lagen. De keuken achter, de woonkamer daarbovenop en daarboven de master bedroom onder een open kap. Split level vloeren zijn in het midden verbonden met een vide/trappenhuis die tot aan de bovenste etage rijkt. Vanuit die vide hebben we aan de bovenzijde grote dakramen gemaakt, waardoor het daglicht heel diep in de woning rijkt.

Qua duurzaamheid zit er een warmtepomp met bodembron in en zorgt voor de benodigde koeling met zo veel glas. De zonnepanelen worden geplaatst op het dak (schuine stukje).

Een uniek gelegen moderne woning bouwen in Langedijk, op fietsafstand van Alkmaar en Heerhugowaard, die droom is werkelijkheid geworden voor deze eigenaar. Heeft u ook een droom? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende inspiratiesessie.

LocatieBroek op Langedijk
Bouwwijzetraditioneel
AannemerBouwbedrijf Vrouwe
Oplevering2022

Vrijblijvend uw woonwensen bespreken?

Neem contact met ons op voor een afspraak

Contact
3d doorsnede splitlevel woning