Moderne luxe woning in Heiloo

Spelen met de zon
Moderne luxe woning in Heiloo

Toen de opdrachtgevers bij de kavel in Heiloo gingen kijken, waren ze onder de indruk van de fantastische ligging. Aan de rand van een nieuwbouwwijk in een brede groene strook, gelegen naast de ‘bosvilla’ die wij ontwierpen, zagen ze mogelijkheden. Er was één klein twijfelpunt, de voortuin zou op het zuiden komen te liggen. Gelukkig zagen wij de mogelijkheid om dit in het ontwerp van deze moderne ruime en luxe woning juist in te zetten als pluspunt.
Het ontwerp is zo, dat de zon de hele dag naar binnen kan schijnen, maar ook handig afgeschermd kan worden.

Het licht naar binnen halen
Deze woning is levensloopbestendig en bestaat uit twee verschillende gedeeltes.
Het slaapgedeelte is in het ‘bijgebouw’, waardoor de ‘hoofdwoning’ vrij is voor leefruimtes, waarin heel veel ruimtelijkheid is aangebracht.

Omdat de directe achtertuin op het noorden ligt, is er aan de voorkant van de woning een open hoek met glas gemaakt én is er aan de voorkant een extra terras gecreëerd, waar je in de namiddag en avond lekker kunt zitten.

In de woning is een grote vide in de oksel ontworpen (een oksel is de hoek tussen twee in elkaar geschoven gebouwen) en een eetkamer met hoge pui met veel glas en licht.
Door deze grote open vide wordt de leefruimte beneden verbonden met de lounge met zithoek boven. Verder zijn de logeerkamers met badkamers op de eerste verdieping.
Zelfs de trap is door ons ontworpen en wordt speciaal op maat gemaakt.

Om maximaal bij het buitenleven betrokken te worden is er op bijna alle plekken een doorloop naar buiten gemaakt. De woonkamer heeft een grote schuifpui en bij de eetkamer zit een enkele deur. Ook de keuken heeft dubbele tuindeuren naar een terras.
Er loopt een gang over de hele breedte tussen de aanbouw en woning zelf, met daarin een inbouwkast met ingebouwd washok en er komen drie dakramen hoog in de gang voor mooi avondlicht. Deze daklichten schijnen door glazen binnenkozijnen naar de woon- en eetkamer zodat het licht zich de hele dag een weg naar de ruimtes weet te vinden.

Veel glas
Aan de voorkant van de woning lijkt op het eerste gezicht veel glas te zijn gebruikt. Achter de grote vlakken met lamellen zitten echter maar een paar glazen openingen. Op zomerse dagen houden deze lamellen de hitte buiten, terwijl ’s winters de zon zijn warmte tussen de lamellen door kan schijnen.

De detaillering van de woning is erop gericht om met scherpe randen de verschillende bouwdelen van elkaar te onderscheiden. Met aluminium profielen met een scherpe vouw wordt de omkadering van het bijgebouw en de dakranden van het hoofdgebouw gemaakt. Dit zorgt voor de illusie dat het dak zelf dunner is dan de werkelijkheid. Op het dak komen vlakke donkere dakpannen en de zinken rand langs de pannen wordt ook donker, waardoor het dak één zwart oppervlak lijkt.

Naast de duurzame installaties in huis, zoals een luchtwaterwarmtepomp en WTW- ventilatie, is er in het ontwerp ook veel rekening gehouden met duurzaamheid. De overstekken zorgen voor meer schaduw en de lamellen voor de regulering van de zon. Daarnaast werken de hooggeplaatste, elektrisch te openen, dakramen tijdens de warme zomermaanden als een soort zonneschoorsteen, waar de warme lucht kan ontsnappen en waardoor er koelere buitenlucht vanuit de schaduwkant naar binnen getrokken wordt.



Locatie: Heiloo
Inhoud: 765
Gebruiksoppervlak: 222
Bouwwijze: traditioneel
Aannemer: Verbart aannemersbedrijf
Oplevering: 2020

  • moderne woning
  • moderne woning
  • moderne woning

Andere projecten