Hereweide Opmeer

Van buiten naar binnen en andersom!

Bij deze woning is de binnen- en buitenrelatie leider geweest bij het ontwerp en de plattegrondindeling. De woning is om een soort binnen patio gelegd. Het is een rechthoekige plattegrond, waardoor de woonvertrekken om de binnen patio zijn gelegd, die ook aan de tuin grenst, zodat het ook als veranda fungeert. De materialisering, zoals de wanden en plafonds, lopen van binnen door naar buiten, zodat er en zachte overgang is. De bovenrand is doorgezet als een soort pergola, die het buiteneffect versterkt. Het is open en toch overdekt. Je kunt er je natuur pakken met al haar glorie vanuit binnen, dat maakt het heel speciaal. Naar de buitenplek toe zijn er grote schuifpuien ontworpen, die in de warme maanden volledig open kunnen. Het huis wordt van hout gebouwd, strak gedetailleerd, modern en voorzien van een Sedum groen dak (met vetplantjes). Dat ziet er niet alleen heel gaaf uit, maar het isoleert ook, waardoor de woning in de zomer koel blijft en in de winter warm. De woning staat aan de rand van de wijk, waardoor het mooie uitzicht door de glazen pui goed benut wordt.

Op de eerste verdieping zijn de slaapkamers en de werkkamer. De zoldervloer is eruit gelaten, waardoor er een mooie open kap is ontstaan met een plafond van ca. 4 meter hoog.
Dat geeft een heerlijk ruimtelijk gevoel. Door veel glazen deuren toe te passen in het ontwerp, zijn de etages met elkaar verbonden. De begane grond en eerste verdieping zijn visueel met een vide met elkaar verbonden, dat geeft een prettige ruimtelijkheid en mooie zichtlijnen.
Taats heeft zich voor de buitenkant laten inspireren door de Scandinavische stijl, met naaldhout en strakke glaspartijen. Qua duurzaamheid is deze woning, met haar Sedumdak, en lucht-waterwarmtepomp geheel voorbereid op de toekomst.



Inhoud: 650
Bouwwijze: Houtskelet Bouw
Aannemer: Feld Aannemersbedrijf

  • Hereweide Opmeer moderne woning interieur
  • Hereweide Opmeer moderne woning vooraanzicht

Andere projecten