CPO “De Tuinen”

Vier stellen, één plan, één architect en één bouwbedrijf. CPO de Tuinen in Ursem is een collectief particulier opdrachtgeverschap, die ons 4 levensloopbestendige woningen liet ontwerpen in het centrum van Ursem. Een klein West-Fries dorpje boordevol faciliteiten, gelegen aan de rand van de Schermerpolder.

Het ontwerp werd een vertaling van de kubische architectuur uit de jaren ’30 met een hedendaagse uitstraling. De twee naast elkaar gelegen kubussen zijn onderverdeeld in verschillende blokken en ieder pand telt twee woningen. Op de begane grond zijn alle faciliteiten te vinden voor de bewoners en op de eerste verdieping zijn er gastenverblijven. Binnen ieder blok an sich is een variatie aangebracht, wat zowel eenheid als verscheidenheid met zich meebrengt.

Bij dit project is ook veel aandacht besteed aan het ontwerp van omliggende objecten, zoals creatieve erfafscheidingen en een speciaal ontworpen buitenberging. De woningen worden gebouwd van overwegend baksteen met composiet accenten. De kozijnen zijn van aluminium en alles bij elkaar zorgt voor een onderhoudsvrij geheel. Alle woningen zijn energiezuinig ontworpen, hebben een luchtwarmtepomp en een WTW (warmte terugwin) installatie. Ook hier is gedacht aan de levensloopbestendigheid.

Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij een collectief particulier opdrachtgeverschap? Neem contact op voor een persoonlijk en vrijblijvend adviesgesprek.Opdrachtgever: CPO De Entree
Locatie: Ursem
Inhoud: 406 tot 460
Gebruiksoppervlak: 123 tot 140
Bouwwijze: Traditioneel
Aannemer: De Jong Ursem
Oplevering: 2020

Andere projecten