Nieuwbouw kapsalon De Hoofdzaak met bovenwoning

foto’s Nieuwbouw kapsalon De Hoofdzaak met bovenwoning

Oude Niedorp is een van de kleinste kernen van de gemeente Niedorp. Daar was cafe De Vergulde Valk een centrale plaats waar dorpsgenoten elkaar ontmoetten. Deze kapsalon geeft de bewoners gelukig weer een ontmoetingsplek terug.

De glazen puien en de veranda van de kapsalon nodigen uit om binnen te stappen, terwijl zij ook geborgenheid bieden. De kapbergvorm van dit ontwerp verwijst naar landelijk West-Friesland waar kap- of hooibergen veel voorkomen. De alzijdige vorm zonder achtergevel doet haar centrale plaats in het dorp recht.

Een ander kenmerk van het ontwerp is duurzaam materiaalgebruik. De hoofddraagconstructie en de gevelbekleding bestaan hoofdzakelijk uit makkelijk herwinbare houtsoorten, de gevelbekleding is verduurzaamd en gebeitst met een biologisch verantwoord systeem. Ten slotte is gekozen voor gebruikte dakpannen.

In Oude Niedorp komt een opvallend, streekeigen pand van duurzame materialen dat een centrale rol in het dorp kan spelen.

Plannen om te werken en te wonen in hetzelfde pand? We vertellen u graag in een persoonlijk gesprek hoe dit ontwerp tot stand kwam. Neem contact op voor een vrijblijvende afspraak.

OpdrachtgeverDe Hoofdzaak
LocatieOude Niedorp
Inhoud700
Gebruiksoppervlak220
Bouwwijzetraditioneel en houtskeletbouw
AannemerDe Leeuw
Oplevering2012

Vrijblijvend uw woonwensen bespreken?

Neem contact met ons op voor een afspraak

Contact
kapberg kapsalon
kapberg kapsalon
kapberg kapsalon
kapberg kapsalon
kapberg kapsalon
kapberg kapsalon
kapberg kapsalon