Dubbele kapberg woning Westerweg

foto’s Dubbele kapberg woning Westerweg

Met veel plezier werkten we aan het ontwerp van deze eigentijdse en streekeigen vrijstaande gezinswoning. Op de begane grond hebben we de woonkamer, keuken en eetkamer ruimtelijk met elkaar verbonden, terwijl iedere ruimte zijn eigen geborgenheid behoudt. Op de eerste verdieping bevinden zich de slaapvertrekken en de gezamenlijke badkamer.

Om dit ontwerp te realiseren zijn we gestart met het maken van een ruimtelijk ontwerp van de plattegronden, waarbij we rekening hielden met de twee zonneplekken/terrassen. Vervolgens deden we meerdere volumestudies en kozen we uiteindelijk voor de variant met twee kapbergen. Na akkoord van de welstandscommissie werkten we het plan technisch uit en verzorgden we ook de aanbesteding en bouwbegeleiding.

Voor de opdrachtgever was een fijne ruimtelijkheid van belang. Dit hebben we vertaald naar een ruimtelijke indeling met verrassende zichtlijnen. We combineerden dit met een eigenzinnige uitstraling door twee kapbergen te combineren tot één woning, een eigentijds karakter door de speelse gevelindeling en grote raamkozijnen en een streekeigen uitstraling door de herkenbare vorm en de houten gevels.

De gevels zijn ontworpen met een palet aan grijze materialen, waaronder donkergrijze bakstenen voor de gemetselde plint, asgrijze gevelplanken, antracietkleurige kozijnen en donker gepatineerde zinken goten en hemelwaterafvoeren. De grijze dakpannen maken het geheel af. Om de twee kapbergen te accentueren zijn zij uit elkaar geplaatst en is de entree daartussen geplaatst met een twee verdiepingen hoge glaspui.

Duurzaamheid stond hoog op onze agenda. Zo is de woning voorzien van een warmtepomp met bodembron waarmee zomers passief gekoeld wordt. De zonnepanelen zijn geplaatst op de schuur, zodat ze de woning niet ontsieren.

De woning staat aan een oude dorpsweg en voegt zich aan de lintbebouwing langs deze weg. Door zijn vorm en bescheiden detaillering, en streekeigen materiaalgebruik past de woning uitstekend in deze omgeving.

LocatieNieuwe Niedorp
Inhoud650
Gebruiksoppervlak160
BouwwijzeHoutskelet Bouw
AannemerTimmerbedrijf Timo Rood
Oplevering2020

Vrijblijvend uw woonwensen bespreken?

Neem contact met ons op voor een afspraak

Contact
dubbele kapberg met zwarte gevel
dubbele kapberg met zwarte gevel
kapberg interieur
kapberg interieur
kapberg interieur
kapberg interieur
dubbele kapberg met zwarte gevel
dubbele kapberg met zwarte gevel
dubbele kapberg met zwarte gevel