Vrijstaande woning Zijdewind

foto’s Vrijstaande woning Zijdewind

'Eigentijds in een dorpse omgeving'

Ons project in Zijdewind laat zien hoe we de ideeën van onze opdrachtgevers vertalen naar een ontwerp dat goed past in de omgeving. De initiële wensen waren helder: een leefruimte op de begane grond die naadloos overgaat in de tuin, inclusief veranda, terras, buitenkeuken en jacuzzi. Op de bovenverdieping zouden de slaapkamers en de badkamer te vinden zijn. De woning moest een eigentijdse uitstraling hebben die samenging met de omgeving.

We zijn onze aanpak begonnen met het in kaart brengen van de specifieke vereisten voor elke ruimte, met een sterke focus op het creëren van een vloeiende overgang tussen binnen en buiten. We gebruikten 3D-visualisaties om diverse materialen en ontwerpopties te tonen, waardoor de visie concreet werd gemaakt.

Onze nauwe samenwerking met de opdrachtgever zorgde ervoor dat hun visie altijd de richting bepaalde in het ontwerpproces. Het resultaat is een uniek ontwerp waarbij de buitenruimte als een patio is ontworpen, wat een naadloze integratie van binnen en buiten mogelijk maakt. Ondanks de centrale ligging tussen de dorpsweg en de drukke provinciale weg, biedt deze patio een oase van rust en privacy.

Deze eigentijdse woning onderscheidt zich verder door een herkenbare architectuur met grote glaspartijen die prachtig natuurlijk licht binnenlaten en subtiel lijnenspel creëren.

Daarnaast was duurzaamheid belangrijk bij het ontwerp van deze woning. De volledige energieneutraliteit wordt bereikt door het slim gebruik van zonnepanelen, warmteterugwinning via ventilatie en een efficiënte warmtepomp.

Tot slot past deze eigentijdse woning perfect in de omgeving. Het ontwerp is geïnspireerd op de kenmerkende zadeldakwoningen in de straat, met twee daken die subtiel in elkaar overgaan. De gevels en daken zijn afgewerkt met materialen en kleuren die typisch zijn voor de streek, waardoor de woning naadloos opgaat in de omgeving.

LocatieZijdewind
Inhoud720
Gebruiksoppervlak170
BouwwijzeTraditioneel
AannemerHolland Systeembouw
Oplevering2024

Vrijblijvend uw woonwensen bespreken?

Neem contact met ons op voor een afspraak

Contact