Eigentijdse woning in plan Westerdel

Aan de rand van Zuid-Scharwoude en Broek op Langedijk ligt Westerdel, een bijzondere woonwijk boordevol water en groen. Bij deze vrijstaande woning was het uitzicht naar achteren een belangrijk punt. En dat is logisch, want achter de woning is een wondere water wereld waar het bruist van flora en fauna.

Vanuit de woning kan je door iedere ruimte naar het water kijken. Dit is gecreëerd door verschillende leesbare ruimtes te ontwerpen, zonder deuren. De ruimtes verschuiven, maar zijn wel met elkaar verbonden. De grote vide in het centrum van de woning is een exceptioneel stukje ruimtelijkheid.

Door deze vide zijn de ruimtes niet alleen horizontaal met elkaar verbonden, maar ook verticaal. Oftewel, een mooi samenspel van verschuivende verbondenheid met de natuur als bindende factor. De opvallende stoere stalen uitlopers aan de zijkant zijn ontworpen om het uitzicht naar achter extra te accentueren. Hierdoor wordt de zichtlijn automatisch op de achterkant gericht. Het materiaalgebruik is onderhoudsvriendelijk. De bakstenen gevels zijn gecombineerd met een felsen dak, bekleed met riet, veel glas en zinken dakgoten. De zwarte uitlopers zijn eveneens van zink. Deze combinatie maakt het een stoer en modern geheel.

In deze woning is rekening gehouden met de levensloopbestendigheid en duurzaamheid. Wat houdt dit in? De woning is voorzien van een warmtepomp met bodembron en zonnepanelen.



Locatie: Broek op Langedijk
Inhoud: 750
Gebruiksoppervlak: 157
Bouwwijze: Traditioneel
Aannemer: De Jong Ursem
Oplevering: 2019

  • Moderne woning zink felsplaat
  • Moderne woning vide
  • Moderne woning riet 1
  • Moderne woning riet
  • Moderne woning stalen trap
  • Moderne woning vide
  • Moderne woning riet En zink
  • Moderne woning riet
  • Moderne woning riet
  • Moderne woning vide
  • Moderne woning riet 2