Eigentijdse woning aan de Schol, Schagen

foto’s Eigentijdse woning aan de Schol, Schagen

'Modern in een historische omgeving'

Ons project aan de Schol in Schagen is een voorbeeld van hoe we de wensen van onze opdrachtgevers omzetten in een ontwerp dat goed in de omgeving past. Het uitgangspunt was een leefruimte op de begane grond die perfect verbonden is met de tuin, inclusief veranda en terras. Daarnaast wilden de opdrachtgevers gelijkvloers wonen, met een ruime slaapkamer en badkamer op de begane grond, en op de verdieping gastenverblijven met een tweede badkamer. De woning moest een moderne uitstraling hebben die tegelijkertijd harmonieus samenvloeide met de omgeving.

Onze aanpak begon met een zorgvuldige analyse van de specifieke wensen voor elke ruimte, met bijzondere aandacht voor het gebruik van binnen- en buitenruimtes en hoe deze met elkaar in verbinding zouden staan. Om de visie tastbaar te maken, hebben we gebruikgemaakt van 3D-impressies om verschillende materialen en ontwerpmogelijkheden aan de opdrachtgever te laten zien.

Er was een nauwe samenwerking met de opdrachtgever, met tweewekelijkse afspraken, om ervoor te zorgen dat hun visie altijd centraal stond in het ontwerp. Dit leidde tot een bijzondere plattegrond voor de begane grond, met een zichtas die zich uitstrekt over de lengte van het huis en alle belangrijke leefruimtes met elkaar verbindt.

Wat deze woning echt speciaal maakt, is een moderne architectuur met grote glasoppervlakken die zorgen voor prachtige lichtinval en een subtiel lijnenspel.

De woning bevindt zich aan de rand van het historische centrum van Schagen, langs een brede waterloop. De gevels van baksteen en de witte dakranden sluiten naadloos aan op de omgeving. Bovendien is de woning volledig energieneutraal dankzij het gebruik van zonnepanelen, warmteterugwinning ventilatie, elektrische boiler en infrarood vloerverwarming.

De ligging aan het water wordt benadrukt door een veranda en vlonder langs het water, en zelfs de slaapkamer biedt een prachtig uitzicht op het water.

De woning past perfect in de omgeving door de inspiratie te halen uit de kenmerkende zadeldakwoningen in de straat. De gevels en daken zijn afgewerkt met streekeigen materialen en kleuren, maar behouden toch een moderne en strakke uitstraling.

LocatieSchagen
AannemerStabo
Oplevering2022

Vrijblijvend uw woonwensen bespreken?

Neem contact met ons op voor een afspraak

Contact