Bekijk projecten

Architect schuurwoning

Een architect schuurwoning ontwerpt graag samen met u uw droomhuis. Zoekt u een architect voor een schuurwoning in Noord-Holland? Dompel u vooral onder in de wereld van Taats en laat u vrijblijvend informeren en adviseren door een specialist. Met een schuurwoning kiest u voor een uniek woonobject. Dit type huis heeft de basisuitstraling van een boerenschuur, maar voldoet tegelijkertijd aan alle eisen van deze tijd. De woning is strak en modern en komt vooral tot zijn recht in een landelijke omgeving. 

Ontwerp van een schuurwoning

Bij het bouwen van een schuurwoning is een goed ontwerp van een schuurwoning onmisbaar. Uw wensen en ideeën worden gevisualiseerd door een deskundige schuurwoning architect. Hierbij is maatwerk belangrijk. Denk bijvoorbeeld aan de indeling van de schuurwoning, maar ook de afmetingen van een schuurwoning worden meegenomen in het ontwerp. U wilt zich prettig voelen in uw nieuwe woning en daarom is een goede klik met ons bureau belangrijk. Graag gaan we met u in gesprek om uw wensen uiteen te zetten.

Ontwerpfasen van een schuurwoning

 1. De start van het ontwerpproces begint met een uitvoerig gesprek over uw woonwensen. In dat gesprek nemen we alle ruimtes door en gaan we in op de functionaliteit, wooncomfort en gebruiksgewoontes van de ruimtes. Daarnaast bespreken we de onderlinge relaties tussen deze ruimtes en daarbij betrekken we ook de buitenruimte. Met schema’s en vlekkenplannen kunnen in dat gesprek een goed beeld vormen.
 2. Twee weken later presenteren wij het ruimtelijkconcept in de vorm van plattegronden, gevelaanzichten en 3d impressies. De focus ligt in deze fase op de plattegronden en de ruimtelijke beleving.
 3. De tweede helft van de ontwerpfase staat in het teken van het exterieur. We ontwerpen de gevels en kiezen de materialen uit.
 4. Na de ontwerpfase volgt de technische uitwerking van het plan.

Schuurwoning plattegrond

 • Bent u nieuwsgierig naar de plattegrond indeling van een schuurwoning? Taats laat u graag kennismaken met de plattegrond van een schuurwoning.
 • Het uitgangspunt bij deze plattegrond is het gelijkvloers wonen met op de 1e verdieping een gastenverblijf met een eigen badkamer.
 • Een drietal overdekte buitenplekken, rondom de woning maken het mogelijk om met de dag mee te genieten van de tuin en de bezonning.
 • De buitenplek aan de zijkant kan naar behoefte geopend en dichtgezet worden, van een open veranda naar de transparante serre. Door de binnenpui open te zetten kan het ook als verlengde woonkamer dienen.
 • Verschillende zichtlijnen en doorkijkjes verbinden de ruimtes met elkaar op een subtiele wijze. De vide bij de eetkamer geeft een mooi ruimtelijk gevel terwijl het lagere plafond bij de woonkamer voor een geborgen sfeer zorgt.
 • Afmetingen woning 6,5 x 21 m2
 • Oppervlakte bebouwd; 136 m2
 • Gebruiksoppervlakte begane grond: 110
 • Gebruiksoppervlakte 1e verdieping: 60
 • Minimum grootte kavel: 700 m²

Schuurwoning plattegrond

Schuurwoning laten ontwerpen door een architect

Droomt u van wonen in een schuurwoning? Laat dan een schuurwoning ontwerpen door een architect. Een schuurwoning ontwerp door een architect verzekert u van een woning waar u zich daadwerkelijk thuis voelt. Uiteraard denken we in alles met u mee. Misschien wilt u wel een schuurwoning inclusief een overdekt terras of wilt u een flexibele woning waar u nooit meer weg hoeft. Als het aankomt op levensbestendig en duurzaam wonen, dan is het altijd raadzaam om uw schuurwoning te laten ontwerpen door een architectenbureau.

Neem contact op met Taats Architecten

Zoekt u een betrouwbare en ervaren architect voor een schuurwoning in Noord-Holland? Het ontwerpen en realiseren van dit type woning is onze passie en daarom helpen we u graag op weg met een uniek ontwerp. Schroom daarom niet, maar neem snel contact met ons op voor een eerste kennismaking.