Bureau: Wij zijn Taats

Nico Dekker en Mark Ivangh werken met een bevlogen team van architecten en bouwkundigen aan verrassende en prettig bruikbare gebouwen. Samen geven zij leiding aan het bureau.

Inspireren

Iedereen heeft belang bij goede architectuur. De opdrachtgever die er gaat wonen of werken, de buren omdat de straat meer allure krijgt, voorbijgangers die zich kunnen verbazen, de gemeente omdat de wijk verbetert, de gebruiker die zich behaaglijk voelt…. Vernieuwende, eigenzinnige gebouwen zullen mensen inspireren.

Luisteren

De opdrachtgever staat bij ons centraal. Die zal tenslotte in het pand gaan wonen of werken. Dus luisteren we, dragen passende plannen aan, luisteren weer, komen met eigenzinnige toepassingen… Door dit uitwisselen van ideeën ontstaat een verrassend en passend voorlopig ontwerp dat uitgewerkt wordt tot een werktekening en bestek die de basis vormen voor uw huis of bedrijfspand.

Begeleiden

Veel opdrachtgevers ervaren het bouwproces als een avontuur en kijken verlangend uit naar de oplevering van hun gebouw. Dus moet de bouw vlot verlopen. Een bouwkundige kan dat hele bouwproces begeleiden, van eerste schets tot bouwvergunning, van bestek tot bouwbegeleiding. Om onnodige bouwkosten te voorkomen, kijkt een bouwkundige altijd of uw plannen uitvoerbaar en duurzaam zijn.

Bouwen

Ons bureau werkt nauw samen met ervaren adviseurs, calculators, architecten en constructeurs die weten hoe ze een origineel ruimtelijk plan moeten uitvoeren. Zo streven wij naar fraaie, spannende gebouwen met een eigen karakter die in hun omgeving horen. Die omgeving betrekken we ook bij het zoeken naar en toepassen van duurzame en energiebesparende oplossingen voor uw gebouw. Met een 3D impressie kunt u familie, vrienden of medewerkers alvast virtueel met de mooie, ruimtelijke indeling en bijzondere lichtinval verbazen.

alt1alt2

“Ontwerpen een passie”

- Nico Dekker

‘Ontwerpen een passie!’, vertelt Nico Dekker: ‘Want een architect kan zowel zijn technische, creatieve als sociale vaardigheden aanspreken.

Daarbij vind ik goed luisteren en mij inleven in de gebruiker essentieel. Want alleen door grondig onderzoek en intensief samenwerken kan dit samenspel van techniek, creativiteit en inlevingsvermogen tot het fraaiste resultaat leiden.’, besluit de bouwkundige bevlogen.

Dekker studeerde van 2001 tot 2004 Bouwkunde, Architectuur aan Hogeschool INHOLLAND in Alkmaar en behaalde in 2019 het architectenexamen bij Bureau Architectenregister in Den Haag. Nico Dekker richtte het bedrijf op in het voorjaar van 2007.

alt1alt2

“Ontwerpen voor u!”

- Mark Ivangh

‘Van kinds af aan gefascineerd door gebouwen, op mijn achtste tekende ik al plattegronden over’.

De gedachte dat een klein ideetje in je hoofd, uitgroeit tot een groot fysiek object is wat mij drijft, de creativiteit om oplossingen te zoeken en om de dromen van klanten te realiseren maken de architectuur tot een enorm fascinerend onderwerp. En specifiek de woningen, daar waar mensen de grootste emotionele binding mee hebben, inspireren mij.

Ivangh is in 2014 afgestudeerd in de richting Architectuur aan de TU te Delft, nadat hij daar eerder zijn propedeuse Bouwkunde heeft behaald. Na twee jaar als werknemer bij Nico Dekker Ontwerp & Bouwkunde, trad hij begin 2019 toe als partner, waarmee tegelijk de naamswijziging doorgevoerd is.

alt1alt2

“Architectuur raakt me”

- Sanne Glas

‘Architectuur raakt me’, vertelt Sanne Glas gedreven.

‘Al heel jong interesseerde ik mij voor architectuur en de bouw. Ik was altijd aan het tekenen. Voor de samenwerking met Nico Dekker werkte ik drie jaar als werkvoorbereider in de elektrotechnische installatietechniek. Daar heb ik veel geleerd, onder andere werken met Revit. Nico en ik vullen elkaar dus goed aan. Met deze stap naar de bouwkunde volg ik echt mijn hart.

‘Glas studeerde van 2006 tot 2011 Bouwkunde, Architectuur aan de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden. Daarna haalde ze in 2014 haar mbo-diploma Technicus Sterkstroominstallaties aan het Horizon College in Heerhugowaard

alt1alt2

“bouwkundig regisseur!”

- Jasper Smit

‘Ook mijn keuze voor bouwkunde komt voort uit gedrevenheid en de vele facetten van ons vak’, vult Jasper Smit enthousiast aan. ‘Zo speel je vaak zowel de rol van  bouwkundig ontwerper als die van bouwkundig regisseur.

Bij het uitwerken en engineering  van projecten vind ik het behouden en versterken van het
ontwerp belangrijk, maar ook uitvoerbaarheid, duurzaamheid, comfort en gebruik zijn
essentieel. Op verschillende bouwplaatsen heb ik ruime ervaring opgedaan met toezicht houden op esthetische en technische aspecten van onze ontwerpen.

Smit is in 2009 afgestudeerd aan de Hogeschool Amsterdam in de richting bouwtechniek.

alt1alt2

“Architectuur als dromen”

- Mark Leegwater

‘Architectuur als dromen!’, vertelt Mark Leegwater: ‘Want wij werken aan het realiseren van een droom die uitkomt.

Als zoon van een timmerman heb ik de kneepjes van het vak al jong meegekregen. In 2011 besloot ik de studie weer op te pakken om mij nog verder te kunnen verdiepen in de wereld van de bouwkunst. Daarvoor ben ik een aantal jaren werkzaam geweest als bouwtimmerman bij een grote aannemer.

Om tijdens mijn werk bij ‘Taats’ uiteindelijk te zullen tekenen, ontwerpen en uitdenken wat ik voorheen als timmerman met een hamer heb vastgenageld vind ik fascinerend! Het is voor mij altijd een uitdaging om met mijn praktische kennis oplossingen voor problemen te vinden en continu opzoek te gaan naar de efficiëntie in een bouw/ ontwerpproces.

Leegwater studeerde van 2014 tot 2018 Bouwkunde, Architectuur aan Hogeschool INHOLLAND in Heerhugowaard. Daarvoor volgde hij de mbo-opleiding Bouwkunde aan het Horizon College in Alkmaar.

alt1alt2

“Midden in het proces”

- Maikel Rentinck

Van schetsontwerp tot realisatie. In dat proces vervul ik als bouwkundige een brede rol tussen de opdrachtgever en architect en geef verder vorm aan het ontwerp. In een later stadium draag ik zorg voor het tot stand komen van de benodigde stukken tussen opdrachtgever en de bouwer om te kunnen bouwen en de beoogde kwaliteit te waarborgen.

Tijdens en na mijn studies bouwkunde, mbo en hbo, ben ik werkzaam geweest bij gerenommeerde architectenbureaus in Amsterdam. Na het behalen van mijn diploma heb ik gewerkt aan en zorg gedragen voor het uitwerken van grootschalige en complexe gemengde woningbouwopgaven. Niet zelden in een multidisciplinair team; van ontwerpers, bouwkundigen, constructeurs, installateurs tot adviseurs. Bijvoorbeeld samenwerkend in een virtueel 3d- (BIM)- Building Information Model, waarbij nauwkeurigheid en efficiëntie de hoogste prioriteit hebben. Die kennis en ervaring neem ik nu mee in de projecten bij Taats.

Met passie werk ik nu aan projecten waar ruimte is voor ontwerpen vanuit de gebruiker, hoogwaardige details en mooie duurzame oplossingen en materialen.

De betrokkenheid en het directe contact met de opdrachtgevers dat daarvoor nodig is maakt het extra interessant en dus leuk.

alt1alt2

“Cijfers”

- Elsbeth Kuiper

‘Voor dit mooie, creatieve bedrijf verzorg ik graag de administratie zodat Nico en Mark zich kunnen richten op het maken van mooie ontwerpen’, vertelt Elsbeth Kuiper enthousiast.

Kuiper heeft voorheen gewerkt als kapster. In 2015 is ze gestopt met haar kapsalon en sindsdien verzorgt zij de boekhouding voor Taats.

Wilt u ook weleens vrijblijvend uw woonwensen bespreken?

Neem contact op