Collectief particulier opdrachtgeverschap

Collectief particulier opdrachtgeverschap

Collectief particulier opdrachtgeverschap

Gezamenlijk een eigen nieuwbouwproject starten? Dit is mogelijk via Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO). Met deze vorm van sociale projectontwikkeling bent u samen met andere bewoners gezamenlijk opdrachtgever van een toekomstig bouwproject. Bovendien oefent u maximale zeggingskracht uit op uw toekomstige woning en leefomgeving. Dit vraagt van u een financiële investering, maar levert ook voordelen op. Welke meerwaarde heeft het om een CPO te starten en hoe steekt het ontwerp in elkaar?

Collectief een huis bouwen

Collectief een huis bouwen is een vorm van sociale projectontwikkeling en een verschijnsel dat zich steeds vaker voordoet. Samen met andere toekomstige bewoners oefent u invloed uit op de ontwikkeling van uw huis. Hiervoor wordt een vereniging of stichting zonder winstoogmerk opgericht waarna gezamenlijk een bouwproject wordt ontwikkeld. Dit zorgt niet alleen voor een straat of wijk die perfect aansluit op wat bewoners graag terugzien, maar resulteert ook in een hoge bewonerstevredenheid.

Wat zijn de voordelen van Collectief Particulier Opdrachtgeverschap?

Collectief een huis bouwen via CPO brengt allerlei voordelen met zich mee. Taats zet ze voor u op een rij:

  • U oefent (meer) invloed uit op uw toekomstige huis en woonwijk.
  • U komt veelal tot scherpere prijsafspraken met aannemers en andere betrokken partijen.
  • Een CPO levert een gemiddelde besparing op van 10 tot 30 procent omdat u niet afhankelijk bent van een dure projectontwikkelaar.
  • Met een Collectief Particulier Opdrachtgeverschap worden alle taken verdeeld onder de verschillende deelnemers.
  • Omdat u gezamenlijk optrekt, geniet u al snel van een betere band met uw nieuwe buren.
  • CPO projecten worden gestimuleerd door de overheid en daarom is er in vrijwel iedere provincie subsidie beschikbaar.

CPO projecten

Hoe start u een CPO project? Een uitstekende vraag en daar helpen we u graag bij. Begin met het vinden van een geschikte locatie. Vaak loopt dit via een gemeente of externe projectontwikkelaar. Bezoek daarom eens een informatieavond in uw regio. Staan alle neuzen dezelfde kant op? Voor het bouwen van CPO huizen is het belangrijk om een vereniging of stichting op te richten. Stel vervolgens een bouwbegeleider aan en schakel een deskundig bureau in als uw architect. Taats denkt natuurlijk graag mee met de mogelijkheden om een CPO project te starten en hebben daar dan ook de nodige ervaring mee. Daarom helpen we onder andere met het aanvragen van de omgevingsvergunning en bieden we ondersteuning in de zoektocht naar geschikte aannemers.

Collectief Particulier Opdrachtgeverschap laten ontwerpen

CPO projecten ontwikkelen is soms een flinke stap en daarom is het verstandig een team van specialisten te verzamelen die u daarin begeleiden. Taats heeft de kennis en ervaring in huis om u en andere deelnemers maximaal te ondersteunen. Met onze CPO architecten streven we naar een schitterend eindresultaat waar alle toekomstige bewoners blij van worden. CPO projecten ontwikkelen doet u daarom met een gespecialiseerd architectenbureau.

Neem contact op met Taats Architecten

Bent u samen met andere mensen een CPO gestart en dringend op zoek naar deskundige CPO architecten? Taats is hét bureau om uw bouwproject te doen slagen. Een uitstekende reden om snel nader kennis te maken. Wat kunnen wij voor uw CPO project betekenen?

Plannen om zakelijk te bouwen?

Neem contact met ons op voor een afspraak

Contact