Taats zakelijk

Nieuwbouw Boekel Leegwater Transport

foto’s Nieuwbouw Boekel Leegwater Transport

Voor Boekel Leegwater transport kreeg Taats eerder de opdracht om het kantoorcomplex te ontwerpen. Met het bedrijf dat nu ook het transportgedeelte wil uitbreiden op het industrieterrein, kreeg Taats de kans om een nieuw ontwerp te creëren, als een broertje van het bestaande bedrijfsgebouw.

Het nieuwe bedrijfspand dient als ruimte voor reparatie en onderhoud van de vrachtwagens. Het ontwerp is zorgvuldig doordacht, niet alleen vanwege de functionele aspecten, maar ook met oog voor de esthetiek en de representatieve uitstraling.

Wanneer men naar de buitenkant van het gebouw kijkt, valt op dat het strategisch is geplaatst, zodat het parkeerterrein wordt afgeschermd van de weg. Hierdoor wordt een veilige en nette uitstraling gecreëerd. De locatie van het gebouw is zo gekozen dat het op een mooie en representatieve positie staat, naar de weg toe.

Binnenin het gebouw zijn een kantoor, een magazijn en een kantine gesitueerd. Deze ruimtes zijn zorgvuldig ontworpen om een efficiënte werkomgeving te bieden, terwijl er tegelijkertijd aandacht is besteed aan het comfort en het welzijn van de medewerkers.

Het ontwerp van het nieuwe gebouw vertoont duidelijke verwijzingen naar het bestaande pand dat aan dezelfde weg staat. Deze herkenbare overeenkomsten zijn vooral terug te zien in het gebruik van dezelfde aluminium gevelbekleding en een groot formaat baksteen, waardoor er een harmonieus 'broer en zus effect' ontstaat. Hierdoor wordt er een sterke visuele samenhang gecreëerd tussen de twee gebouwen.

Het nieuwe pand bestaat uit een strakke, eigentijdse vormgeving, met een tussenvolume dat dienstdoet als magazijn, kantoor en kantine. Een opvallend kenmerk zijn de overheaddeuren die veel glas bevatten, waardoor er een mooi open karakter ontstaat. Dit geeft de vrachtwagens de mogelijkheid om zich achter de deuren te presenteren, wat een aantrekkelijk gezicht biedt voor bezoekers en voorbijgangers.

Het ontwerp van Taats voor Boekel Leegwater transport is een geslaagde combinatie van functionaliteit, esthetiek en representativiteit geworden. Het nieuwe gebouw biedt niet alleen een moderne en efficiënte werkomgeving, maar straalt ook een professioneel imago uit dat perfect past bij het groeiende transportbedrijf.

OpdrachtgeverBoekel
LocatieOudkarspel - Breekland
BouwwijzeStaalbouw
AannemerBouwbedrijf Remco Broersen
Oplevering2022
Doorlopen fasesVoorlopig ontwerp, Definitief ontwerp, Technisch ontwerp, aanbesteding, bouwbegeleiding
Categorieën

Plannen om zakelijk te bouwen?

Neem contact met ons op voor een afspraak

Contact
NieuwbouwBoekel Leegwater Transport Voorkant
NieuwbouwBoekel Leegwater Transport Achterkant